Lleida
17/30° C (sol)
97% 26 km/h


El Mercat de la Tecnologia 'trenca' la bretxa de gènere amb el 40% de donesEs van presentar un total de 72 projectes amb l'objectiu d'impulsar les vocacions científiques i tecnològiques entre l'alumnat de Lleida i comarques


El Mercat de la Tecnologia, que es va celebrar ahir al campus de Cappont, va trencar amb la bretxa de gènere en detectar prop d'un 40% de participants dones.

En la trobada sobre ciència i tecnologia que impulsa el Vicerectorat d'Estudiants i l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Lleida (UdL) en col·laboració amb l'Escola Politècnica Superior (EPS) i Educació, que va reunir 1.702 estudiants, va posar de manifest l'interès de les joves estudiants per aquest àmbit acadèmic. "Està canviant el paper científic i li estan perdent la por a aquestes disciplines, de manera que aquest any hem comptant amb una alta participació de noies estudiants", va explicar ahir a LA MAÑANA, el professor de l'EPS, Fernando Guirado.

A més, el docent ha apuntat entre les novetats d'aquesta 16a edició de la trobada tecnològic que "es tracta de la primera vegada que en tots els nivells educatius participen amb els seus projectes des 1o de l'ESO fins 4t, els cursos de Batxiller i els cicles formatius" . En aquest sentit, Guirado va comentar que "els adolescents comencen des de molt jove a mostrar la seva faceta científica i això vol dir que l'interès per aquest camp està augmentant".

Així, durant la trobada, es van presentar un total de 72 projectes amb l'objectiu d'impulsar les vocacions científiques i tecnològiques entre l'alumnat de Lleida i comarques. Dels 72 treballs, va assenyalar Guirado, "un total de 54 procedeixen de l'ESO, 8 de Batxiller i 10 de cicles formatius". A més, els participants van assistir a un total de 26 tallers al costat de demostracions de robòtica, drones, disseny i construcció, entre d'altres. Guirado va destacar una exhibició de la funció de la química durant la investigació policial i un altre sobre intel·ligència artificial.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats