Lleida
10/22° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Noguerola idea una ruta per divulgar el patrimoni i els atractius del barriLa visita a la central hidroelèctrica de davant dels 'frarets' i les Adoberies, dues de les propostes


L'entitat veïnal preveu que la ruta estigui a punt per a la primavera i té previst incloure, també, les termes de Remolins, dos edificis modernistes del mateix carrer i un tram del riu Noguerola.

L'Associació de Veïns del barri del Noguerola treballa en la creació d'una ruta turística per mostrar els elements més significatius d'aquesta zona de la ciutat, segons va explicar ahir el president de l'entitat, Pep Mòdol.

Una central hidroelèctrica situada davant de l'església dels Frarets (el convent dels franciscans), les curtidorías de Rambla de Ferran (ja musealitzades) o dos edificis modernistes del carrer Remolins són alguns dels elements en els quals pensa l'associació de veïns per divulgar la història i el patrimoni del barri. De fet, Mòdol explica que poca gent coneix de l'existència d'aquesta central hidroelèctrica, de la qual encara es conserven les turbines i que va funcionar des de 1941 fins als anys 60 (posteriorment es va traslladar als voltants de l'actual Escola Alba).

Les termes de Remolins

El president veïnal de Noguerola també explica que, d'arreglar, hi ha un tram del riu Noguerola que fins i tot es podria recórrer amb barca mentre que subratlla que les termes romanes del carrer Remolins haurien de ser "la joia de la corona" d'aquest projecte.

Pep Mòdol va dir que treballa amb la previsió de tenir a punt aquesta ruta turística pel barri per a la primavera i sosté que quan estigui en marxa és l'àrea de Turisme de la Paeria la que s'hauria de fer càrrec del projecte cultural.

Per a tal fi, el president del Noguerola també té previst aprofitar els treballs que sobre el patrimoni del barri ja ha realitzat el Centre Excursionista de Lleida. La inauguració del nou Museu Morera que es realitza a l'antiga Audiència i la presència de l'estació de ferrocarril són altres punts clau que s'incorporarien al projecte.

En paral·lel, l'Associació de Veïns del Noguerola també ultima una ruta pel llit del riu que recorrerà un tram que anirà des de la Mitjana a Corbins.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats