Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


El Palau de Vidre, a debatComença el procés participatiu perquè la ciutadania aporti les seves idees i projectes per a aquest edifici dels Camps Elisis


La Paeria va iniciar ahir el procés participatiu que busca nous usos i projectes per a l'edifici del Palau de Vidre dels Camps Elisis, que en els últims anys ha estat "molt malament mantingut".

La primera sessió del procés participatiu, que es va dur a terme ahir al matí als Camps Elisis, es va dividir en dues parts, la primera de visita i la segona de recollida d'opinions. Segons va explicar el responsable de la sessió, Joan Vitòria, una tècnica de medi ambient va explicar la història dels Camps Elisis, com estan organitzats i el seu interès per després fer un debat amb tots els assistents sobre quins usos pot tenir el Palau de Vidre. "Intentem captar les sensibilitats de la gent respecte al Palau de Vidre i les necessitats que pot satisfer a la gent", ha indicat Vitòria, que va afegir que "és un edifici molt mal mantingut en els últims anys i prou degradat, però des d'un punt de vista arquitectònic té molt interès".

Al voltant d'una vintena de persones van participar en aquesta primera edició per expressar el que hauria de ser al Palau de Vidre. En aquest sentit, des de l'associació de veïns de Cappont proposen dues opcions "extremes", apuntà Mercè Jorné, membre de la junta. "Una és enderrocar-lo i que torni a ser un estany perquè puguin venir els nens i gaudir-lo", va explicar Jorné, i l'altra és que es converteixi en "una residència per a persones grans". No obstant això, un altre de els participants, Miquel Àngel, aposta per una pista de gel permanent a l'edifici. "Un any es va instal·lar una pista de gel per Nadal i vaig pensar que seria l'utilització perfecta ", va explicar," però l'edifici s'hauria folrar amb unes plaques modernes de figures geomètriques tal com ho fan a les ciutats importants ". D'altra banda, Manel Aranès, també participant de la jornada, va recordar quan l'edifici acollia sessions d'orquestres per ballar els diumenges i festius. "L'edifici s'ha de conservar ", va assegurar Aranès.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats