Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El projecte dels Horts Socials de Rufea tindrà continuïtat i s’ampliaràEl tinent d’alcalde Sergi Talamonte i la regidora Regina Cairol valoren molt positivament aquesta iniciativa


L’Ajuntament de Lleida té la voluntat de convocar una nova edició dels Horts Socials a Rufea i, fins i tot, ampliar-lo a un major nombre de persones, després de l’èxit aconseguit amb aquesta primera experiència que han organitzat de forma transversal les regidories de Medi Ambient i Serveis socials entre famílies del barri de La Mariola.

D’aquesta manera es va manifestar el tinent d’alcalde i responsable de Medi Ambient, Sergi Talamonte, i la regidora de Serveis Socials, Regina Cairol, en la cloenda del projecte, que es va realitzar al Centre Cívic de la Mariola, en què es va lliurar els diplomes a les famílies que han participat en el projecte, les quals van poder explicar la seva experiència.

Sergi Talamonte va titllar el projecte de “súper positiu per totes les parts” i en especial pels mateixos participants. “Només calia mirar les cares de la gent quan han explicat les seves vivències”, per la qual cosa arriba a la conclusió que el projecte “ha de continuar, tirar endavant i fins i tot, ampliar”. 

Per la seva part, Regina Cairol ha viscut de forma emotiva l’acte de lliurament de diplomes als participants en el projecte dels Horts Socials. “La valoració que podem fer és que hem conegut unes famílies que s’han empoderat amb aquesta feina, que s’han vist reconegudes i que han creat un vincle amb altra gent, en sentir-se útils”, va dir. En finalitzar l’acte, els participants van visitar l’exposició de fotografies del projecte, que hi ha penjades a les escales del Centre Cívic de la Mariola.

A l’acte de cloenda, també hi va assistir el director de Banca d’Institucions de la Caixa a Lleida, Geremi Camí, ja que el projecte Horts Socials a Rufea va sorgí com una proposta de col·laboració entre la Fundació Lleida 21 i l’obra social de l’entitat financera. El projecte tenia com a objectiu facilitar l’activitat agrària per millorar la qualitat de vida de famílies de la Mariola amb risc d’exclusió social. Se cercava la millora de l’estat físic dels participants, beneficis en la salut mental i beneficis en l’àmbit cognitiu i en l’adquisició d’hàbits quotidians.

FOTO: Ajuntament de Lleida

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats