Lleida
11-24° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El TC 'revisa' la querella d'advocats de Lleida contra Manso i Pérez dels Cobos per l'1-OL'Audiència Provincial va considerar que els motius eren "insuficients"


El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'empara presentat per l'associació Advocacia per la Democràcia de Lleida, segons van informar ahir, contra l'arxiu de la querella que van presentar contra el coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez dels Cobos, la exsubdelegada del Govern central a Lleida, Inma Manso, i els caps i comandaments que haurien autoritzat i organitzat l'actuació policial el dia 1 d'octubre de l'2017 a Lleida.

La Audiència Provincial de Lleida va arxivar la querella aquest mes de març al considerar que Pérez dels Cobos no es va desplaçar aquell dia a la província de Lleida, per la qual cosa qualsevol conducta eventualment rellevant des del punt de vista penal s'hauria dut a terme a Barcelona, de manera que els jutjats d'instrucció de Lleida "no tindrien competència per conèixer l'assumpte". Pel que fa a Manso, l'Audiència va indicar que la seva condició de subdelegada del Govern central a Lleida en aquelles dates era "insuficient" per responsabilitzar-la dels fets, ja que "no identifica com va ser la seva participació en els fets denunciats". Finalment, pel que fa a l'acusació contra els càrrecs i comandaments intermedis, la Sala va considerar que es tracta d'un plantejament "tan genèric" i una atribució de responsabilitat "tan inespecífica" que "no pot servir de base per a la iniciació d'una investigació penal".

Cal recordar que la querella contra el coronel Pérez dels Cobos, Inma Manso i càrrecs, comandaments i agents del cos de la Guàrdia Civil va ser admesa a tràmit pel jutjat d'instrucció número 1 de Lleida a l'octubre del 2018, però la fiscalia ja va demanar que s'arxivés la causa i va presentar un recurs contra l'admissió a tràmit de la querella. No obstant això, el jutge va rebutjar arxivar la causa i no va admetre a tràmit el recurs de la fiscalia perquè es va presentar fora de termini. Ara el TC sí que ha admès a tràmit el recurs d'empara.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats