Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els comerços volen que bicis i patinets deixin d'anar per l'EixLa Guàrdia Urbana està duent a terme "un treball intens d'informació als usuaris"


Els comerciants de l'Eix reclamen "més pedagogia" perquè els conductors de les bicicletes i els patinets elèctrics coneguin la normativa i no circulin per aquesta via de la ciutat, ja que està prohibit.

Un dels problemes que té diàriament l'Eix Comercial és la circulació de vehicles de mobilitat personal, bicicletes i patinets elèctrics, entre altres, que no respecten la normativa, perquè és una de les vies per les quals no poden circular ja que és una zona exclusiva per vianants, com indica la senyalització al principi del carrer Sant Antoni.

En aquest sentit, el president de l'associació de comerciants de l'Eix, Llorenç González, va apuntar que els usuaris de les bicis i els patinets "haurien de seguir la normativa", encara que va assegurar que "el ciutadà que es compra un vehicle de mobilitat personal no la té clara ".

Per aquest motiu, segons van explicar fonts municipals, els agents de la Guàrdia Urbana estan duent a terme "un treball intens d'informació als usuaris de patinets elèctrics i vehicles similars". Una iniciativa que va remarcar González i va explicar que els comerciants han vist com els agents paren als conductors per explicar-los la ordenança de circulació de la ciutat. No obstant això, el president de l'associació de comerciants ha assegurat que cal "més pedagogia" perquè aquests usuaris respectin la normativa vigent, ja que "hi ha alguns que observes que disminueixen la velocitat però d'altres van fent eslàlom". Aquesta qüestió serà una de les que tractaran en la reunió que tenen previst celebrar amb la regidora de Comerç i Consum, Marta Gispert, el mes que ve.

Cal recordar que el ple de la Paeria va aprovar una modificació de l'ordenança de circulació a l'octubre, i va entrar en vigor a principis d'any, que regula la circulació dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal. Amb aquesta modificació va quedar prohibida la circulació dels patinets per les voreres i també per la calçada per garantir la seguretat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats