Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h


Els taxistes es queixen del caos i les aglomeracions a la sortida de les discotequesTrobar un taxi un diumenge de madrugadaa la sortida d'un local nocturn s'ha convertit en tota una odissea


El sector del taxi de la ciutat de Lleida reclama que es prenguin mesures per evitar les aglomeracions i els aldarulls que es produeixen amb assiduïtat, bàsicament la matinada dels diumenges, entre alguns clients de la discoteca Biloba que volen agafar un vehicle, sobretot quan arriba l'hora de tancament del local nocturn.

Encara que en menor mesura, també hi ha problemes per disposar de transport públic al tancament dels centres d'oci de la Nuit i la Sala Manolita.

Fonts de el sector van comentar que, tot i que cada un dels equipaments d'oci disposen d'una parada fixa de taxi, a partir de les 6 de la matinada es produeixen aglomeracions de futurs passatgers que volen traslladar-se a casa en un cotxe de transport públic.

D'aquesta manera, les empreses es veuen desbordades per les peticions de serveis i moltes vegades s'ocasionen episodis desagradables, com baralles entre els usuaris de les discoteques per agafar el taxi o fins i tot agressions verbals als conductors i destrosses en els vehicles.

A més, molts dels joves, desesperats per la situació, opten per tornar a peu a casa per llocs amb poca llum o per on transiten nombrosos cotxes -com és el cas de la rotonda del cementiri o part de la carretera LL-11- , posant fins i tot en perill la seva vida. D'altres, però, opten per demanar la presència d'algun familiar perquè els transportin als seus domicilis.

El sector del taxi insta els propis locals d'oci lleidatans a contractar personal per controlar els clients que desitgin agafar un taxi, formant cues i ordenant l'accés a l'transport públic al recinte per evitar episodis desagradables i fins i tot conats de violència.

Així mateix, el sector proposa que els agents de la Guàrdia Urbana s'encarreguin de regular el trànsit i facilitar que els desplaçaments pels recintes i els seus voltants siguin més fluids.

En aquest sentit, un portaveu d'una empresa de taxis de Lleida va destacar que els empresaris de l'antiga discoteca The Hill de Gardeny s'encarregaven d'organitzar als futurs usuaris, una situació que evitava situacions de tensió i facilitava la tasca dels conductors.

El sector recorda que "som un servei públic, que ens interessa atendre a tothom, però en moltes ocasions ens veiem desbordats i no podem actuar amb les màximes garanties per oferir un servei de qualitat i en el menor temps possible".

La discoteca Biloba va organitzar el passat dissabte la festa superheroi Carnival, que va congregar nombrosos joves, molts abillats amb disfresses de superherois de tota mena.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats