Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els usuaris sense sostre d'Arrels Sant Ignasi volen 'donar la cara'La campanya 'Posa-hi cara' oferirà a la Plaça Paeria un 'flashmob' teatral al Dia Mundial de les Persones Sense Llar


La 'performance', portada a terme pels mateixos usuaris del centre, tindrà lloc avui al migdia i serà un acte simultani amb altres fundacions del mateix sector.

Els usuaris que participen en els Tallers Artístics grupals i Socialitzadors (TAGS) escenificaran una performance que il·lustrarà les diferents situacions que viuen diàriament les persones sense llar, en la seva relació amb la resta de la societat, les institucions i els professionals que els ajuden.

Amb aquest acte pertanyent a la campanya anomenada "Posa-hi cara", Arrels vol visibilitzar el col·lectiu de les persones sense llar, tractar de conscienciar les administracions públiques de la importància en la prevenció de nous casos i crear ponts amb la ciutadania per sensibilitzar-la sobre aquesta problemàtica social.

"Volem posar a les persones al centre de les nostres actuacions, prioritzant el seu estat social i de salut. Ens vam marcar com a objectiu donar a conèixer les històries de vida i les circumstàncies que han portat els usuaris a la situació d'estar sense llar per conscienciar a la resta de la població i aconseguir empatia cap a un col·lectiu que sovint sent els seus drets vulnerats "afirma Rosa Majoral, directora de la Fundació Arrels Sant Ignasi.

Per a això, compten amb l'ajuda de voluntaris com Montse Casadellà que va descobrir la seva vocació de voluntària fa tot just nou mesos i que confessa estar "enganxada" a l'activitat d'ajudar a altres persones. Les seves tasques consisteixen en encarregar-se de la sala comuna on es desenvolupen diferents activitats lúdiques, garantir els serveis de dutxa, berenar, bugaderia, consigna i rober, que guarda i proporciona roba adequada als usuaris. Emocionada, afirma que entre usuaris i voluntaris es crea un vincle de suport que li ha fet créixer com a persona i anima a tothom a participar en accions solidàries i voluntariats.

Carlos: "La solitud, estant al carrer, és molt dolenta. Arribes a veure't desemparat i sense sortida"

Carlos és usuari de la Fundació Arrels Sant Ignasi i porta vuit anys sense llar. Diu que s'ha passat la vida d'alberg en alberg i ara porta tres mesos en els programes de reinserció i acompanyament d'Arrels. Els tallers com les manualitats, el ioga, els treballs a l'hort, les xerrades socials que els ajuden a desenvolupar-se en societat o els tallers d'addiccions, l'estan ajudant a mantenir-se ocupat per superar el seu estat actual.

Afirma que ha vist a molta gent superar-ho i sortir de la situació, el que l'impulsa a seguir endavant. Recordant el seu passat diu que "la soledat, estant al carrer, és molt dolenta. Arribes a veure't desemparat i sense sortida ". Amb ajuda professional i la il·lusió de treballar i crear una llar, se sent motivat diàriament.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats