Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Els veïns de Cappont demanen la reforma de centre cívic prevista el 2017Titllen de "frau" els pressupostos participatius i exigeixen que s'inverteixin els 50.000 euros previstos


L'Associació de Veïns de Cappont exigeix al govern de la Paeria que s'executi el projecte de pressupostos participatius de l'any 2017, que consisteix en el condicionament de el centre cívic de barri. La presidenta de l'entitat veïnal Veni Ros va denunciar ahir que el procés per decidir la proposta guanyadora ha estat un "frau" des de l'inici i es va preguntar on hi ha la partida de 50.000 euros que en principi servia per a realitzar les obres.

Ros va comunicar que el primer projecte guanyador va ser la instal·lació de para-sols a la passarel·la de Liceu Escolar que "va presentar a títol individual una funcionària de l'Ajuntament, secretària d'el regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez". "Per a nosaltres va ser una sorpresa perquè sempre se'ns havia denegat qualsevol intervenció en el pont perquè el projecte arquitectònic havia obtingut un premi i no es podia canviar", va comentar Veni Ros.

"La segona sorpresa va arribar -va continuar la presidenta veïnal- al maig del 2019 quan vam rebre una carta de l'exalcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, on se'ns comunicava que el projecte dels para-sols s'havia descartat per raons econòmiques i que se substituïa pel que va presentar la nostra associació, que consisteix en el condicionament de centre cívic ". Tot i això, "ens van dir que es retallava l'actuació i només es farien reformes a la il·luminació i l'aire condicionat", va dir Ros. Segons l'entitat, "les obres havien de començar al juliol i ara el nou consistori ens ha comentat que no disposa de diners".

Posteriorment, "indaguem i vam descobrir que tant els projectes dels para-sols com de centre cívic havien obtingut els mateixos vots (115), per la qual cosa davant el nostre enuig, reclamem que se'ns expliquin els arguments per assignar al guanyador i se'ns diguin on són els 50.000 euros de les obres, va concloure Ros.

L'entitat veïnal i la regidora Elena Ferre es reuniran el proper dia 27 per tractar el tema.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats