Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Entra en funcionament als Camps Elisis l'oficina d'atenció als temporers que arriben a Lleida per treballar a la fruitaUna vintena d'entitats reclamen a la Paeria un alberg públic, que centralitzi els diferents serveis que s'ofereixen i també disposi d'allotjament


Aquest dilluns ha entrat en servei l'Oficina única d'atenció a les persones temporeres, que enguany la l'Ajuntament de Lleida ha decidit traslladar al pavelló 3 de Fira de Lleida, al recinte del Camps Elisis. A partir de dimecres els usuaris, persones que arriben a la ciutat per buscar feina a la campanya de la fruita, ja podran fer servir els diferents serveis que s'hi ofereixen com ara els de dutxes, consigna i bugaderia.

Des de la campanya Fruita amb Justícia Social, que agrupa més d'una vintena d'entitats, reclamen a la Paeria un alberg públic que centralitzi tots aquests serveis i, a més, el d'allotjament d'urgència, ja que actualment es deriven els usuaris a l'alberg Jericó. Asseguren que una vuitantena de temporers estan dormin actualment al carrer a la capital del Segrià. Així mateix, alguns dels primers usuaris de l'oficina han lamentat que només se'ls ofereixi poder dormir a l'alberg quatre nits. Per la seva banda, els veïns de Cappont temen que la ubicació de l'oficina als Camps Elisis pugui acabar comportant l'aparició d'algun assentament de temporers al barri. L'oficina única d'atenció social restarà en funcionament fins el 20 d'agost, mentre la resta de serveis s'oferiran fins el dia 22.

'Fruita amb Justícia Social' insisteix en reclamar un alberg públic

Des de la campanya Fruita amb Justícia Social han tornat a reclamar a l'Ajuntament de Lleida un alberg públic municipal ja que asseguren que actualment hi ha una vuitantena de temporers que dormen al ras a la capital del Segrià, mentre la campanya de la fruita passada es va arribar als 200. Des de la campanya volen posar de relleu la "vulneració dels drets fonamentals" de les persones que treballen al camp, amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania i reclamar a les administracions un model agrari "que recuperi la sobirania i que garanteixi el dret a la vida digna de pagesia i treballadors agraris".

Fruita amb Justícia Social ha celebrat aquest dilluns una reunió a la plaça Paeria amb representants de les 22 entitats i col·lectius que en formen part, entre els quals Tanquem Els CIEs, Tancada pels Drets, CGT, Destriem Ponent, SOS Racisme, la CUP, Sindicat Manter, Càrnies en Lluita, entre altres.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats