Lleida
8/13° C (pluja)
97% 26 km/h


Front comú contra Torre Salses de les patronals i el comerç però sense la FecomEritja assegura que estan en contra del projecte i els comerciants registren més de 600 al·legacions


Les patronals comercials van presentar ahir al·legacions al projecte de Torre Salses, però sense la Fecom, encara que va assegurar estar en contra del pla comercial. Els comerciants, per la seva banda, han registrat més de 600 al·legacions en un mes.

La Cambra de Comerç de Lleida, la Pimec i la Federació d'Hostaleria de Lleida van presentar ahir tres al·legacions al projecte comercial de Torre Salses, que està previst entre els barris de la Bordeta i Magraners, perquè entenen que "té una clara incidència i repercussió sobre les dinàmiques comercials de la ciutat de Lleida i del municipi". Les al·legacions són "molt tècniques", va explicar el president de Pimec Comerç, Manel Llaràs, i se centren en la modificació del Pla General i la incorrecta valoració de les parcel·les dels terrenys de Torre Salses. Dos tràmits que es van dur a terme per impulsar el projecte amb l'antic govern.

A més, les tres patronals insten la Paeria a revisar el conveni entre el consistori i la promotora del projecte, Eurofund Parc Lleida, que inclou la construcció del vial de Víctor Torres que ha d'unir el parc comercial amb la LL-11, perquè asseguren que "el pagament d'unes despeses d'urbanització no justifica el perjudici produït al sector comercial de la ciutat". Cal recordar que per a la construcció del vial l'empresa ha de pagar 1,2 milions d'euros dels 2,7 milions que estan pressupostats.

D'altra banda, la Federació Provincial d'Empresaris de Comerç de Lleida (Fecom) no es va sumar finalment a les al·legacions que ahir van presentar la Pimec, la Cambra de Comerç i la Federació d'Hostaleria a Torre Salses. La presidenta Maria Rosa Eritja va explicar que han convocat a la junta directiva dilluns amb l'objectiu de posicionar-se sobre la qüestió. En aquest sentit, Eritja va afirmar que la voluntat era convocar la reunió ahir, però no va ser possible perquè no van tenir accés als documents de les al·legacions. No obstant això, la presidenta de la Fecom va assegurar que estan en contra del projecte, però des de Pimec van afirmar que no van voler assistir a les reunions per presentar al·legacions.

A les al·legacions de les patronals cal sumar-ne 665 més de comerciants, propietaris i treballadors del comerç de la ciutat. Es tracta de la iniciativa que van iniciar comerciants de l'Eix per "frenar el centre comercial de Torre Salses". Al juny ja van presentar 250 al·legacions i ahir, que era l'últim dia, van registrar les 148 últimes que tenien.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats