Lleida
16/30° C (sol)
97% 26 km/h


Gran consum al Black Friday tot i ser titllat de "farsa"Greenpeace va realitzar una performance sorpresa per interpel·lar els consumidors sobre la seva responsabilitat en les rebaixes


Els carrers de Lleida es van omplir durant tot el dia d'ahir amb motiu de la celebració del Black Friday, una festivitat importada d'Amèrica que implica que les empreses rebaixin el preu dels seus productes i facin unes rebaixes durant tot un dia. Moltes de les persones van consumir aquestes ofertes, tot i que la gran majoria assegurava que els descomptes no eren "reals".

Alguns dels establiments han optat per allargar el Black Friday durant tota la setmana, tot i que en el seu origen se celebrava en un únic dia. La majoria d'establiments de l'Eix Comercial han assegurat una alta participació en aquest últim any, tot i que asseguren que l'any passat també van aconseguir moltes vendes. Pel que fa als clients, la majoria reconeixen que compren pel simple fet d'haver-hi rebaixes, tot i no tenir cap necessitat de comprar. La gran majoria també assegura que els descomptes no són "reals", sinó que pugen el preu anteriorment per després tornar a abaixar el preu que correspon. Tot i que gran part dels clients se senten "estafats" cauen en la "trampa" de comprar perquè se senten atrets per la "suposada rebaixa".

D'altra banda, l'entitat de Greenpeace de Lleida va dur a terme ahir durant la tarda una performance en contra del Black Friday, ja que consideren que és una "festivitat absurda que impulsa un consumisme innecessari". Els voluntaris de l'entitat es van posar bosses al cap amb l'objectiu de reivindicar que el consumidor és víctima, però també responsable. D'una banda és víctima per estar encegats pel consumisme, però d'altra és responsable perquè és el consumidor "qui ha d'evitar aquests descomptes, ja que impliquen unes polítiques de treball horribles". L'entitat de Greenpeace tenia com a objectiu interpel·lar el consumidor amb aquesta performance sorpresa per aconseguir que reflexionés sobre la seva responsabilitat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats