Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h


Inauguració de la Plaça de l’U d’Octubre sense l'assistència de la Associació de Veïns de CappontL'entitat donarà ‘platón’ a Pueyo en l'acte del dissabte perquè “no ens ha tingut en compte”


Des que l'1 d'octubre de 2017 els cossos policials de l'Estat arremetessin contra els votants al barri, la Associació de Veïns de Cappont es va mobilitzar amb una multitudinària manifestació a la plaça que hi ha davant del Centre d’Atenció Primària (CAP), al final del Carrer Marquès de Leganés, que encara no tenia nom. En aquest moment i després de la reunió veïnal celebrada la setmana després dels fets, l'associació va decidir proposar com a nom per a aquest emplaçament Plaça de l’U d’Octubre. També van obrir el seu Casal Social a la realització de reunions, sota la responsabilitat de l'associació i malgrat les pressions que van rebre per part dels llavors responsables de Participació Ciutadana. A algunes d'aquestes reunions va assistir l'ara alcalde Miquel Pueyo, durant la campanya per l'alcaldia de la Paeria. En aquests actes, Pueyo va manifestar que “tindrien en compte la proposta dels veïns de Cappont” si arribava a ser alcalde. A més, l'entitat veïnal va registrar la proposta en la Paeria i fins i tot va arribar a presentar-la al Ple i davant la Comissió de Carrers, que va desestimar la proposició en el seu moment.

“Després de proposar la idea i promoure-la,la Paeria s'ha oblidat de nosaltres i ni tan sols figurem entre les entitats que han dut a terme el projecte del nom de la plaça” va explicar Veni Ros, la presidenta de l'associació, que va afegir que “ens alegra que es dugui a terme aquesta iniciativa però estem dolguts perquè la Paeria no ens ha tingut en compte i, per aquest motiu, no assistirem a la inauguració”, es que celebrarà aquest dissabte al migdia.

Llarg procés per a canviar el nom de la plaça del CAP després del referèndum

La Plaça del CAP de Cappont va ser un dels llocs on va haver-hi més incidents amb els cossos policials de l'Estat durant la jornada del referèndum. Des de l'associació de veïns es va decidir en una reunió el nom de la plaça, encara sense nomenclátor, i se li va presentar al nou alcalde Miquel Pueyo al juliol del passat any, proposta que ja va fer el CDR de Cappont.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats