Lleida
9/22° C (vent)
97% 26 km/h


Instal·len càmeres als autobusos per conèixer la mobilitat dels viatgersL'empresa inicia una prova pilot a la L7 per saber l'origen i la destinació dels passatgers


Autobusos de Lleida ha posat en marxa una prova pilot per conèixer amb exactitud la mobilitat dels usuaris en el transport urbà. En concret, s'ha instal·lat una càmera a l'interior de vehicle 4142 de la L7 (Costa de Magraners-Av. Sant Pere), la que més persones transporta durant l'any, per conèixer l'origen i la destinació dels passatgers, la seva tipologia o les parades amb més i amb menys viatgers.

El gerent d'Autobusos de Lleida, Carlos Soldevilla, va manifestar que la intenció és estendre la instal·lació de les càmeres a tota la flota d'autobusos. "Fins ara només podíem conèixer l'origen dels passatgers, gràcies a la validació dels bitllets o les targetes de viatge, però en el futur amb les imatges també sabrem el seu destí. D'aquesta manera, Autobusos de Lleida podrà ajustar encara més els horaris per oferir un millor servei i de més qualitat, per tal de potenciar l'ús deltransport públic a la ciutat, especialment entre els més joves".

Carlos Soldevilla va dir que aquesta actuació es porta a terme conjuntament amb una empresa lleidatana i va afegir que la instal·lació de les càmeres és senzilla, ràpida i amb un baix cost, el que permetrà estendre la prova a tota la flota de vehicles que transiten per la ciutat.

Autobusos de Lleida ha transportat 4,27 milions de passatgers durant el 2019 (fins al 31 d'agost). La línia amb més usuaris és la L7, que durant aquest any ha transportat 1.165.436 viatgers, amb un increment de l'3,59% respecte al mateix període del 2018.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats