Lleida
19 / 39° C (sol)
97% 26 km/h


Ipcena adverteix que ja no es poden tocar les cigonyes que nien a la CatedralLa Generalitat confia que les xarxes funcionin i que les aus es desplacin als contraforts


El grup ecologista Ipcena alerta que les cigonyes podrien tornar a niar en les cúpules de la Catedral Nova de Lleida perquè no s'han adoptat les mesures preventives adequades.

El grup ecologista Ipcena ha alertat que algunes cigonyes ja busquen niar en les cúpules de la Catedral Nova de Lleida, a les zones més problemàtiques, on es van instal·lar xarxes per evitar-ho. Fonts de l'entitat ecologista han comprovat que les aus ja s'han posat sobre les cúpules, que no queden ben protegides, segons ells, i fins i tot sobre les xarxes, de manera que el més probable és que també facin els seus nius allà. 

Es tracta, en definitiva, de la zona on es va acordar que es impedirien els nius per evitar danys a l'edifici i la possible afectació als visitants del temple. Un portaveu d'Ipcena va recordar que ja s'ha iniciat el període de reproducció d'aquestes aus, és a dir, que a partir d'ara estan totalment protegides i no es poden tocar. Per tant, "estarem alerta i si se'ls ocorre destruir un niu ho denunciarem". Ipcena va criticar el Bisbat i les administracions per no col·locar una xarxa de forma piramidal que eviti els nius en aquesta zona. Per contra, des de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat van informar que les mesures adoptades són les adequades i que, per tant, confien que les aus niïn en les plataformes habilitades en sis contraforts de l'immoble, tal com estba previst.

Fotografia: Albert Sater

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats