Lleida
1/11° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Comissió de l’1 d’Octubre treballa en el protocol per gestionar la recollida de material i testimonis del referèndumLa comissió ha tirat endavant, per majoria, l’informe referent a la denominació de la plaça de l’1 d’Octubre


La Comissió de l’1 d’octubre està estudiant el protocol d’actuació per gestionar la recollida d’informació i de testimonis sobre la celebració, fa dos anys, del referèndum d’autodeterminació i les càrregues policials que van produir-se per part de les forces de seguretat de l’Estat. El president de la comissió, Josep Maria Currià, ha assenyalat que aquest protocol és la eina bàsica per treballar i avançar en la recepció d’aquest material i que determinarà l’ús que se’n podrà fer. El document base partirà de propostes d’esborrany que ja s’han utilitzat a la Paeria en la recollida d’altres materials i els membres de la comissió hauran d’avaluar el contingut i posar-lo en pràctica per definir el document definitiu.

Currià ha apuntat que, paral·lelament, es consultarà com s’ha d’actuar administrativament i informàtica, amb el material que es rebi per part de col·lectius, entitats o de persones particulars, donat que hi ha moltes accions vinculades a aquesta informació, com la recopilació, l’autorització d’ús, l’arxiu, la reproducció, etc. L’objectiu final és aconseguir un protocol d’actuació clar i un formulari que contempli la varietat de casuístiques, per adreçar a mitjans, institucions i persones a títol individual, que determinin la trajectòria i l’ús que pot tenir la documentació. El president de la comissió ha reiterat que es vol ser molt curós en tots els àmbits, jurídicament, amb els membres que formen part del propi òrgan i amb qui entregui material.

De fet, Currià ha dit que s’ha demanat als representats dels diferents grups municipals, que integren la comissió, que aportin també una llista d’institucions o persones físiques que podrien relatar i aportar el seu testimoni, així com exemples o experiències vinculades a aquests fets, que ajudessin al relat.

Un altre punt que ha passat per l’ordre del dia ha estat l’informe referent a la denominació de la plaça de l’1 d’octubre. La comissió l’ha tirat endavant per majoria.

A la comissió, presidida per Josep Maria Currià, hi han assistit els i les regidores Joan Ramon Castro, Marta Gispert, Elena Ferre, Cristina Morón, Maria Burrel i Xavier Biosca.

La comissió concretarà el protocol d’actuació en la pròxima reunió, que tindrà lloc el segon dimarts de novembre.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats