Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La comunitat boliviana a Lleida celebra la Verge d’UrkupiñaEntitats llatinoamericanes d’arreu de l’estat han participat en la trobada, a la partida de Granyena


La comunitat boliviana a Lleida ha celebrat aquest dissabte la verge d’Urkupiña, patrona de la integració de Bolívia, amb la presència d’entitats llatinoamericanes procedents d’arreu de l’estat. Els tinents d’alcalde Jaume Rutllant i Anna Campos han participat en la trobada, en què s’han aplegat 18 associacions per compartir aquesta festivitat. A la ciutat hi ha les associacions Euroamerica, Llajtaymanta Bolívia i Bolívia Lleida, que formen part del FOCCS, Fòrum Ciutadà per a la Cohesió Social i, per tant, del teixit associatiu lleidatà. Reben el suport de l’Amell, l’Associació de Monitors i Educadors de Lleida, per afavorir l’intercanvi de cultures, entre bolivians i catalans.

Per segon any consecutiu, la Granja Escola el Xop, a la partida de Granyena, ha acollit l’activitat que té com a finalitat fomentar la interculturalitat entre pobles. Al llarg de la jornada, s’ha fet una exhibició de la cultura, el folklore, les danses, els vestits regionals i els plats típics. La celebració l’organitzen persones conegudes com passants (encarregades de realitzar els diferents activitats). Enguany, ha recaigut en la família Trujillo Maldonado.

Els grups de ball i les entitats que hi han pres part han estat:

-Frat. Artística Diablada Urus Barcelona/Lleida.

-Salay Jatún Masis filial Figueres.

-Salay Wiñay Inti Bloc Martorell.

-Salay Barcelona.

-Associació Tinkus Llajtaymanta Lleida.

-Tinkus San Isidro Girona.

-Associació Euroamérica.

-Potolos Fortalesa Saragossa.

-Chacarera Barcelona.

-Cueca Chapaca Jatún Masis filial Figueres.

-Caporals Ass. Cultural Bolívia-Lleida.

-Caporals Revelación Karumanta Martorell.

-Salay Passió Bolívia Usa filial Girona.

-Salay Bolívia filial Barcelona.

-Ass. Folklòrica Cultural Tinkus Kenchas Barcelona.

-Tinkus San Simon Barcelona.

-Morenada Veritables Intocables Barcelona.

-Morenada Fortalesa Saragossa.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats