Lleida
13-30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La comunitat musulmana celebra la fi del Ramadà al Clot de les GranotesL’Iftar es fa de manera comunitària i té lloc just després de la posta de sol.


La comunitat musulmana de Lleida va celebrar dissabte l’Iftar, nom que se li dóna a l’àpat nocturn amb el qual s’acaba el dejuni diari del mes del Ramadà. L’acte es va fer a la plaça del Clot les Granotes i fou organitzat per l’entitat Nostàlgia Familiar Lleida.

L’Iftar es fa de manera comunitària i té lloc just després de la posta de sol. Tradicionalment, el primer aliment que es consumeix en trencar el dejuni és un dàtil. Amb aquesta simbologia es vol celebrar l’experiència espiritual que es viu durant el mes del Ramadà i la força de voluntat i l’esforç per complir el dejuni. 

Per als musulmans que viuen a la nostra ciutat, el fet de trencar el dejuni de forma comunitària pretén ser un acte de sensibilització i de coneixement de les tradicions pròpies d’altres cultures, un acte per compartir i aprendre els uns dels altres.

L’associació Nostàlgia Familiar es va crear l’any 2008, com a punt de trobada per promoure totes aquelles activitats interculturals en pro de la convivència i la cohesió social. Treballa per l’acom-panyament personal i familiar, promoure la formació i l’esport i donar a conèixer la cultura i els costums tradicionals de la comunitat musulmana així com per promoure el desenvolupament social per crear un clima de respecte, de convivència i de diàleg. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats