Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La constructora 'abandona' les obres del futur Museu MoreraLa UTE va exigir a l'abril actualitzar el pressupost i la Paeria negocia per reprendre la reforma de l'antiga Audiència


L'empresa que estava habilitant el futur Museu Morera a l'edifici de l'antiga Audiència Provincial de la Rambla de Ferran ha deixat de treballar durant aquesta setmana. La Unió Temporal d'Empreses (UTE) Museu d'Art de Lleida, que integren les empreses Benito Arnó, Acsa (Sorigué) i Romero Polo, ja va comunicar a l'abril a la Paeria que les obres de l'esperat Museu Morera eren inviables amb el pressupost acordat , que puja a 4.470.000 d'euros. Tot i que la Paeria estava "avaluant els escrits que les empreses han presentat en relació a el desenvolupament de les obres de construcció", segons ha informat el passat 7 de novembre, la UTE ja no treballa a l'antiga Audiència, a el menys des del passat dimecres.

De fet, fins i tot ha retirat les tanques que hi havia a l'accés a l'edifici, a la Rambla de Ferran, així com el cartell de la porta d'entrada que feia referència a les obres. No obstant això, ni l'UTE ni l'Ajuntament de Lleida, que no ha facilitat cap tipus d'informació oficial, han confirmat que les obres estiguin aturades. Altres fonts municipals van explicar, en tot cas, que s'està negociant amb la UTE per intentar buscar una solució que salvi el futur de les obres, que havien d'estar acabades a principis de 2021.

En els seus escrits, la UTE apel·lava a l'actualització dels preus de el projecte, que considera que s'havia encarit i que, per tant, era desfasat i inviable econòmicament. Segons les empreses, hi va haver una excessiva demora entre la licitació de les obres i la seva adjudicació. També afirmen que el projecte de demolició d'espais interiors i la climatització no s'ajusten a la realitat. A més, han aparegut restes arqueològiques en el subterrani, que cal protegir.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats