Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Crida-CUP reclama al govern de la Paeria que el Roser torni a ser l'escenari de l'acte institucional de la DiadaL'antic convent dominic l'havia acollit fins al 2011 quan va ser traslladat a la Seu Vella


La Crida per Lleida-CUP ha demanat a l'equip de govern de la Paeria que restitueixi la celebració de l'acte institucional de l'Onze de Setembre a l'edifici del Roser. L'antic convent dominic era l'escenari de l'acte institucional amb motiu de la Diada fins que el 2011 la Paeria, amb l'aleshores alcalde Àngel Ros, va decidir traslladar-lo a la Seu Vella, coincidint amb les obres que s'estaven duent a terme per convertir el Roser en un parador de turisme.

Tot i això, partits i entitats independentistes han continuat duent a terme la tradicional ofrena floral al Roser. En aquest sentit, des de la Crida-CUP recorden que ERC, grup del qual forma part l'alcalde Miquel Pueyo, no assisteix des de fa anys en l'acte institucional a la Seu Vella des que es va traslladar del Roser.

Des de la Crida-CUP consideren que l'abandonament del Roser com a lloc d'ofrena suposa "la pèrdua d'aquest espai de memòria col·lectiva, lloc de record d'aquells que lluitaren per les llibertats del nostre poble" i "un pas més també en la pèrdua de l'ús públic d'aquest edifici en detriment de 'Paradores Nacionales'". Així mateix, la Crida-CUP emplaça a organitzacions i entitats a mantenir l'ofrena al Roser.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats