Lleida
16/30° C (sol)
97% 26 km/h


La Fira de Sant Miquel ja ocupa el 95% de l'espai d'exposicióAntoni Minguell exposarà la seva col·lecció de tractors de més de mig segle


La Fira de Sant Miquel-Eurofruit 2019, que se celebrarà entre el 26 i el 29 se setembre, ja compta amb un nivell d'ocupació que ascendeix al 95% sobre una superfície neta d'exposició de 20.000 m2 i potencia sectors com l'agricultura de precisió, el viverismo, el reg, els fertilitzants i el compostatge, així com els sectors de la maquinària pesada i agrícola al servei de l'agricultura. 

Aquest any, la Fira de Sant Miquel-Eurofruit vol continuar amb la promoció entre els seus visitants del consum d'aliments de proximitat, amb la presència del Mercat de l’Hort a Taula. 

En aquesta edició de la fira tindran, a més, un paper destacat els drons. L'Associació LleidaDrone tornarà a estar present en la fira d'aquest any amb un espai de més de 200 m2, on disposarà d'una zona expositiva amb empreses associades i una xarxa que permetrà realitzar vols amb els drons tant a professionals com a amateurs.

Entre altres activitats que es desenvoluparan en la xarxa també es troben un taller de muntatge de drons de carreres que estarà a càrrec de Francesc Munté o pràctiques de vol d'aquest aparell dirigides a nens i nenes. 

També estarà present en la fira la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Els Garrigues, amb un estand propi, que organitzarà per aquesta edició una proposta amb iniciatives que inclouen el Passeig de l’Oli, on es podran realitzar tastos d'oli de la demarcació amb el seu segell de qualitat pertinent, així com també es realitzaran maridatges, showcookings o diferents conferències a càrrec de metges o nutricionistes.

Dins de l'àmbit de la internalització, una delegació conjunta d'empreses bielorusses i representants del Ministeri d'Agricultura bielorús, acompanyats amb l'ambaixador de Bielorússia a Espanya, Pavel Pustovoy, visitaran la Fira de Sant Miquel-Eurofruit 2019 i comptaran amb el seu propi estand, com a resultat del conveni que van signar el passat mes de juny entre un representant de Fira de Lleida que es va desplaçar al país i responsables de la fira agrícola BELAGRO, de Minsk.

Tractors de col·leccionista

La Fira de Sant Miquel i Eurofruit del 2019 acull en aquesta edició d'aquest any una mostra de tractors antics de diverses marques i països procedents de la col·lecció d'Antoni Minguell.

La mostra d'aquests emblemàtics vehicles agrícoles constarà d'una vintena de tractors, datats des de l'any 1917 fins al 1962. Segons afirma Antoni Minguell, propietari de la col·lecció de vehicles antics, aquests “constituiran un petit compendi en l'evolució del tractor durant mig segle”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats