Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/h


La Flama del Canigó arriba a Lleida per encendre les fogueres de Sant Joan de la ciutatRecepció de la caravana de ciclistes i vehicles a la Paeria, on es llegirà el manifest dedicat a les víctimes de la Covid-19


Lleida va celebrar ahir una revetlla de Sant Joan atípica, amb limitacions i sense actes multitudinaris a causa de les restriccions per evitar la propagació del coronavirus. Mascaretes i distància social van ser les protagonistes de la nit més curta de l’any.

La Flama del Canigó va ser l’encarregada d’encendre les desenes de fogueres autoritzades a les comarques de Lleida aquesta nit de Sant Joan. Excursionistes, entitats i associacions esportives de diferents municipis del territori van baixar la flama des del Pirineu al territori atenint-se al context sanitari i complint fil per randa les mesures de seguretat i prevenció. A les 19.30 hores, una caravana de vehicles i ciclistes va desfilar des del Polígon Industrial del Segre en direcció al centre de la ciutat, on les autoritats van rebre la comitiva davant la Paeria, pel costat de l’Avinguda Blondel, i es va procedir a la lectura del manifest, a càrrec del cantant de Koers, Kelly Isaiah.

Amb totes les víctimes de la Covid-19 en el record, el manifest va expressar que la pandèmia “ha estat un cop dur per a tothom”, amb canvis d’hàbits, increment de les desigualtats, qüestionament de drets i llibertats, i pèrdua de gent estimada. Per això, deia el manifest, “aprofitem l’encesa de la Flama per recordar totes aquelles persones que ja no hi són i que trobem i trobarem a faltar”. El manifest, escrit per col·lectius que han estat a primera línia i que han jugat un paper clau en aquesta crisi sanitària, també reivindica la “unitat” de la llengua i la lluita pels “drets” i “llibertats” dels Països Catalans. A continuació, la flama es va distribuir pels diferents barris que van sol·licitar permisos per encendre fogueres per la revetlla, un total de 21, com la que es va fer a Cappont. A la resta de la demarcació, l’encesa de la Flama també es va fer extremant les mesures de prevenció i amb actes més reduïts i ús de mascareta com recomanaven les autoritats.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats