Lleida
16/26° C (pluja)
97% 26 km/h


La Paeria combatrà les plagues de paneroles i rates des d'almenys 2.000 punts de controlL'Ajuntament preveu destinar al servei uns 77.000 euros a l'any


La Paeria ja ha licitat el nou servei d'eliminació de rates i escarabats que preveu un mínim de 2.000 punts de control i d'aplicació de tractament. L'Ajuntament ha fet públiques les condicions de l'adjudicació del contracte de desratització a la ciutat per als propers dos anys (i prorrogable per altres dos). 

Els serveis que ha de prestar l'empresa que guanyi el concurs és mantenir controlada la població de rosegadors al municipi, incloent els polígons industrials, Sucs i Raimat, per evitar que la seva proliferació causi problemes sanitaris o molèsties a la població. També hauran de controlar la presència de paneroles en el clavegueram per actuar en cas de detectar una plaga. 

Els rosegadors afectats són la rata comuna, la rata negra i el ratolí, encara que és més infreqüent. Per mantenir el nivell d'infestació el més baix possible es realitzaran revisions, controls i aplicacions periòdiques en un mínim de 2.000 punts de control. A més, l'empresa concessionària del servei també haurà d'atendre les incidències detectades pels ciutadans en un termini màxim de 2 dies hàbils des que rebin l'avís. El pressupost de sortida que preveu la Paeria per a aquest servei és de 77.000 euros anuals.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats