Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h


La Paeria constata l'interès de diversos operadors comercials pel futur Pla de l'EstacióNeix l'Associació Projecte Lleida amb 130 afiliats


El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, va anunciar ahir que "diversos operadors comercials han mostrat interès pel desenvolupament del futur Pla de l'Estació de Lleida".

Toni Postius, que va participar en la presentació en societat de l'Associació Projecte Lleida, va dir que actualment encara hi ha la possibilitat de desenvolupar 180.000 metres quadrats de sostre comercial a la ciutat (Vall Rufea, Pla de l'Estació, Torre Salses i ARE Sud), però va recordar que l'actual govern de la Paeria aposta fermament pel Pla de l'Estació, que "pinta molt bé", atès que els promotors comercials consideren el projecte interessant i més trobant-se en el centre de la ciutat.

El regidor d'Urbanisme va afegir que el Pla de l'Estació "és el nostre gran projecte comercial, que l'anterior equip de govern municipal va desestimar per considerar-lo inviable econòmicament, però estem treballant per revertir aquesta situació". També va recordar que quan es construeixi la nova estació d'autobusos al voltant de l'equipament Lleida-Pirineus, quedarà un gran espai a Saracíbar per destina-lo a diversos usos.

L'Associació Projecte Lleida, entitat adherida a la PIMEC, té la finalitat de defensar i fomentar la participació ciutadana, de les associacions i dels representants polítics en la concepció, el manteniment i la millora de l'actual model comercial de proximitat del centre i dels barris de Lleida des de l'àmbit de l'urbanisme per impulsar el comerç, els serveis, l'hostaleria i el turisme.

El president de PIMEComerç Lleida, Manel Llaràs, va dir que l'objectiu és crear un model de ciutat de futur, que passi pel foment d'un comerç cohesionat i de proximitat en contra dels grans centres comercials. El president de l'Associació Projecte Lleida, Jaume Bisbal, va apuntar que la densitat comercial de la ciutat de Lleida és de 2,52 m2 per habitant, superior als 1,93 m2 / h de la mitjana de Catalunya, pel que va expressar el seu rebuig a futurs projectes com el parc comercial de Torre Salses, de 56.000 metres quadrats o, el que és el mateix, una superfície similar a 14 Decathlon o 22 Mediamarkt. Bisbal va proposar als promotors de grans superfícies que participin en els equipaments comercials que existeixen o es creïn en el centre de Lleida.

La secretària de l'associació, Mercè Trepat, va manifestar que l'entitat defensa el microurbanisme en tots els barris de la ciutat; va proposar la creació de nous aparcaments al centre de Lleida o que els existents s'ofereixin a preus assequibles; va demanar l'augment de la freqüència de pas dels autobusos urbans entre els barris i el centre i que els caps de setmana es doni el mateix servei que els dies laborables, i va exigir vetllar pel correcte manteniment dels carrers comercials (neteja, il·luminació o seguretat).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats