Lleida
20/37° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Paeria contracta quatre places per allotjar a dones maltractades i als seus fillsEl servei es contracta amb mig any de retard i amb l'oposició de partits i Dones Lleida


L'Ajuntament de Lleida ha contractat quatre places d'allotjament per a dones víctimes de violència masclista i, si és el cas, per als seus fills. Es tracta d'un servei d'urgència que ha d'estar operatiu les 24 hores del dia durant tot l'any en un establiment social. El seu objectiu és allotjar i atendre de forma integral durant un mes (prorrogable en algunoas casos) a les dones que han patit violència masclista i als seus fills (o a altres familiars dependents) i que hagin abandonat la seva llar per evitar noves agressions. 

Aquesta atenció, que ara realitza els serveis socials de la Paeria en pisos municipals, s'intenta externalitzar des de desembre de l'any passat, de manera que s'ha trigat mig any a adjudicar-lo a una entitat privada de Lleida que es dedica als acolliments residencials d'urgència . La Paeria invertirà 39.200 euros, ja que la prestació és només fins a final d'any. 

De fet, aquesta externalització de la Paeria de l'atenció a les víctimes de violència arrossega polèmica des de l'inici, ja que diverses formacions polítiques i el col·lectiu Dones Lleida rebutgen aquest model i aposten per un centre d'acollida públic. Segons ells, un servei tan sensible i complex no es pot deixar en mans d'entitats que, en definitiva, busquen un benefici econòmic. Cal recordar que prèviament la Paeria va concedir aquesta atenció a l'entitat Dona Samaritana, vinculada una església evangèlica, que va tancar fa dos anys. La Paeria, en tot cas, sempre ha defensat que porta un control sobre la prestació.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats