Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Paeria crearà una bústia ètica per estudiar "cas per cas les possibles corrupteles"Elena Ferré assegura que s'està redactant un codi ètic per regular l'obtenció de regals


La regidoria de Participació i Lluita contra la corrupció de la Paeria crearà una "bústia ètica d'alerta ciutadana" per rebre "possibles corrupteles i indicis" segons va explicar l'edil Elena Ferré en una entrevista a LA MAÑANA que es publicarà demà. Es tracta d'una bústia independent, que estarà controlada per persones amb un perfil tècnic jurídic i el que es farà des de l'Ajuntament serà "estudiar cas per cas. També si afectés a aquest mandat ". És una iniciativa recent i de moment, el que s'està fent és estudiar "les possibles plataformes que podrien blindar la bústia, en matèria de seguretat". En aquest sentit, s'estan estudiant altres models existents com el que s'està duent a terme a Barcelona.

En aquesta mateixa línia, des de la regidoria dirigida per Ferré també es treballa amb un codi ètic, la funció del qual serà fer "una clara distinció entre l'àmbit públic i el privat, de manera que es regulin l'obtenció d'obsequis com regals, desplaçaments , dietes i vehicles oficials ". En aquest cas, ara mateix s'està duent a terme una primera fase de redactat, que es preveu finalitzar al novembre.

Proposta de la crida

La idea de crear una bústia ètica per investigar possibles casos de corrupció no és nova d'aquest govern, ja que en l'anterior mandat la Crida per Lleida-Cup va presentar una moció al ple per crear-la. Una proposta que va rebre el suport del PDeCAT, ERC-avancem i el Comú de Lleida i el rebuig del Partit Popular, Ciutadans i el PSC. En el seu moment, els grups favorables van defensar la proposta com una forma més de "millorar la qualitat democràtica, la transparència i les bones pràctiques a la Paeria".

Per contra, els grups que s'hi van oposar van defensar que els delictes cal denunciar-los davant les autoritats policials i jurídiques. Ja en el seu moment van al·legar que aquesta mesura es podria convertir en una "caça de bruixes" i que alhora que significaria "canviar la presumpció d'innocència per la de culpabilitat i un atac a la seguretat jurídica de les persones". Van defensar la "honestedat" dels funcionaris.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats