Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/h


La Paeria gasta 103.000 euros en reposar els 161 contenidors d'escombraries cremats aquest anyEntre març i maig es va registrar una onada d'incendis a la Mariola i la Urbana va detenir dos menors a la Nit de Sant Joan


La Paeria ha hagut de reposar aquest any 161 contenidors d'escombraries danyats per incendis, fet que suposa una mitjana de 26 al mes. La immensa majoria dels incendis de contenidors a la ciutat de Lleida són intencionats i aquest any, especialment, s'han disparat, sens dubte per actes vandàlics que sovint es produeixen a la nit. De fet, la Guàrdia Urbana va detenir la matinada de la passada Nit de Sant Joan a dos menors de 17 anys per cremar recipients de reciclatge a l'avinguda de Barcelona.

A més, entre març i maig de es va produir una onada d'incendis de contenidors, sobretot a la Mariola, Passeig de Ronda i Balàfia, que va fer que fins i tot els Mossos obrissin una investigació. Segons la Paeria, en el que portem d'any s'han cremat 159 contenidors a la ciutat, la majoria d'ells de color gris, també coneguts com de rebuig. A aquests 159 cal sumar altres dos que van cremar la nit de divendres als carrers Saracíbar i República del Paraguai, segons fonts dels Bombers, que han afegit que el primer va quedar destruït i el segon tan sols fumejava.

En principi, tots els contenidors afectats s'han anat substituint de manera immediata per mantenir el servei i per això s'han destinat 103.000 euros a reposar-los, segons la Paeria, tot i que cal tenir en compte que l'empresa concessionària Ilnet "tenia molts emmagatzemats i no ha hagut de comprar-nous ". Tot i això, aquesta despesa imprevista haurà de ser assumit per l'Ajuntament de Lleida en el futur. A la ciutat de Lleida hi ha actualment, segons la Paeria, un total de 3.858 contenidors: 1.325 grisos o de rebuig; 796 d'orgànica; 598 de vidre; 585 de paper i cartró i 554 d'envasos. Bona part dels incendis són sufocats pels Bombers, tot i que la Guàrdia Urbana i fins i tot alguns veïns han col·laborat. Moltes vegades l'asfalt dels carrers es veu danyat per les altes temperatures.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats