Lleida
10-21° C (pluja)
97% 26 km/h


La Paeria il·lumina la part vella del cementiri per 'facilitar' les visites i els enterramentsInstal·len 16 fanals amb panells solars, intel·ligents i autònomes


La Paeria està il·luminant la part més antiga del cementiri de Lleida per evitar "els greus problemes de visió durant les visites i els enterraments a l'hivern". La primera fase de la nova instal·lació lumínica es troba pràcticament acabada i abasta els departaments de Sant Anastasi, Santa Cecília, Sant Josep i Sant Miquel del cementiri municipal.

Segons fonts de la Paeria, "en aquestes zones no hi ha enllumenat elèctric ia l'hivern, a la tarda, són molt fosques, dificultant les actuacions a realitzar i el desplaçament dels familiars i acompanyants". En aquesta primera fase s'han instal·lat 16 fanals que es autosubministran d'energia solar, que són intel·ligents i autònomes amb un 100% d'estalvi energètic. Es tracta d'elements amb tecnologia LED d'alta potència, que s'encenen automàticament en absència de llum i que augmenten la seva il·luminació quan detecta a persones. La inversió és de 26.178 euros.

La segona fase es durà a terme en els departaments de Sant Jordi, Sant Pere, Santa Maria i Senyora de Montserrat. El sistema triat es justifica perquè l'actual instal·lació elèctrica del cementiri té una potència limitada i una complexitat de redefinir la xarxa "difícilment assumible", segons els tècnics. Aquestes millores en les instal·lacions del cementiri van ser anunciades fa ja dos anys pel llavors tinent d'alcalde d'Urbanisme de la Paeria, Fèlix Larrosa, que també va afirmar que s'habilitaria un aparcament asfaltat davant de la porta d'entrada. Més tard es va informar que el nou pàrquing es faria quan es reurbanice la zona juntament amb el projecte de vial de Torre Salses, que ara està en l'aire.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats