Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h


La Paeria incorporarà un dinamitzador i també preveu contractar un nou operari a la canera de LleidaTalamonte denuncia que l'equipament ha d'assumir animals procedents d'altres municipis del Segrià


La Paeria incorporarà la figura d'un dinamitzador al centre d'acollida d'animals de companyia (CAAC) de Lleida que s'encarregarà de difondre la tasca de la canera a la ciutadania i, en aquest sentit, treballarà per fomentar les adopcions i dinamitzar la xarxa de persones voluntàries. El tinent d'alcalde de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha explicat que la voluntat és poder convocar aquesta nova plaça durant les pròximes setmanes. Així mateix, l'Ajuntament també preveu reforçar el centre amb la contractació d'un nou operari amb vista a l'any vinent. D'altra banda, Talamonte ha denunciat que el centre es veu obligat a acollir animals procedents d'altres poblacions del Segrià, situació que atribueix, sobretot, al fet que els ajuntaments hagin de pagar per portar-los al centre comarcal d'Alcanó.

L'Ajuntament de Lleida s'ha compromès a reforçar el personal del CAAC, segons ha anunciat el tinent d'alcalde Sergi Talamonte, després de reunir-se aquest divendres amb els responsables i treballadors de l'equipament municipal per tal d'analitzar les necessitats del servei per tal de millorar-ne el seu funcionament. 

Talamonte ha explicat que el principal objectiu és afavorir les adopcions dels animals que es troben al centre. Per això, la Paeria crearà la figura del dinamitzador del CAAC, que es dedicarà a donar a conèixer la tasca de l'equipament, així com els animals que s'hi troben, per fomentar-ne les adopcions entre la ciutadania, i a dinamitzar la xarxa de voluntaris que col·laboren amb la canera i oferir-los l'acollida perquè puguin desenvolupar aquesta "important" tasca. "Cal ampliar i donar-li més potència a la figura del voluntari", ha remarcat el responsable municipal.

Aquest dinamitzador s'incorporarà en els pròxims mesos, ja que l'Ajuntament té la intenció de convocar pròximament la nova plaça. A banda, la Paeria també preveu incorporar un nou operari per al centre i la voluntat és poder incloure aquesta contractació en els pressupostos municipals del 2020. Aquesta persona donarà suport en les tasques del dia a dia de les instal·lacions perquè "no pot ser que una persona quedi sola treballant per qüestions de seguretat". Actualment, el centre d'acollida d'animals de companyia de Lleida compta amb sis treballadors, un encarregat i cinc cuidadors, al marge dels serveis veterinaris i dels voluntaris. 

S'estudiarà cas per cas cada animal que mori al centre

En relació amb els animals que moren al centre, el tinent d'alcalde d'Habitatge i Transició Ecològica ha dit que la voluntat és "analitzar cas per cas quan es produeixi una baixa per conèixer-ne els motius i buscar solucions perquè no torni a passar". "Cal revertir aquelles situacions en què es determini que no han tingut les condicions adequades perquè això no passés", ha exposat.

Cal recordar que en l'anterior legislatura, el Comú de Lleida, formació de la qual forma part Talamonte, va denunciar -aleshores des de l'oposició- que gairebé un de cada quatre animals que entraven a la canera municipal de Lleida morien, acusant així l'anterior govern socialista d'estar "incomplint" l'ordenança municipal de tinença i benestar animal. Els comuns van apuntar que al CAAC s'haurien estat cometent "diverses infraccions greus" entre les quals les de "maltractar els animals" i "mantenir-los sense l'alimentació necessària o en instal·lacions inadequades des del punt de vista higiènicosanitari, de benestar animal i de seguretat". 

Talamonte critica que el centre rep animals procedents d'altres poblacions de la comarca

D'altra banda, el tinent d'alcalde ha explicat que s'ha detectat que existeix un "transvasament d'animals que venen d'altres pobles de la comarca", una situació que "molt provablement vindria produïda pel fet que als municipis els costa uns diners portar un animal de companyia a centre d'acollida comarcal d'Alcanó", segons Talamonte. 

En aquest sentit, ha reclamat la necessitat de treballar conjuntament amb el Consell Comarcal del Segrià per revertir aquesta situació ja que "genera una pressió al CAAC de Lleida que no hauria de ser". Per Sergi Talamonte, "cada municipi ha d'assumir la responsabilitat dels animals que li pertoquen" i "el que no pot ser és que ens trobem animals abandonats a Lleida que vinguin d'altres pobles". 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats