Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Paeria inicia una campanya per ajudar a estalviar energia i diners durant el confinamentEl consum d’electricitat a les llars de l’Estat es dispara un 18% des de l’inici de l’alarma sanitària


La Paeria ha posat en marxa una campanya informativa per difondre consells d’estalvi econòmic i energètic, especialment per aquestes setmanes de confinament pel coronavirus.

La campanya informativa es vehicula a través de l’Agència de l’Energia de Lleida i s’adreça a  particulars, autònoms i pimes. Durant la presentació de l’acció, la coordinadora de Sostenibilitat de la Regidora d’Habitatge i Transició Ecològica, Esther Fanlo, va assegurar que el consum d’energia elèctrica a les llars de l’Estat ha augmentat un 18% des de l’inici de la crisi sanitària pel Covid-19, segons una estimació de les empreses subministradores.  

Fora de l’àmbit familiar, Fanlo  va dir que la demanda de l’energia elèctrica ha baixat un 34% durant el matí i un 29% a la tarda per la disminució de l’activitat industrial i comercial; el consum de gas ha caigut un 30%; el de combustible, un 80%, i el de querosè, el 90%. Amb tot això plegat, la millora atmosfèrica a Lleida és molt notable. Així, la presència de diòxid de nitrogen a l’aire de la ciutat s’ha reduït una mitjana del 56% els dies del confinament, respecte a la mitjana d’aquests valors al llarg de tota la dècada del 2010 al 2019.

Aquestes dades es van facilitar ahir en el decurs de la presentació del nou web de l’Agència de l’Energia de Lleida (http://lleidaenverd.paeria.cat/agencia-energia-lleida) i la campanya per a l’estalvi energètic en temps del Covid-19. El tercer tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, va comentar que la pàgina web i la campanya és una mesura més per combatre l’emergència climàtica des de la Paeria i ajudar a canviar el model energètic de la ciutat. 

El web de l’Agència de l’Energia de Lleida inclou mesures d’estalvi econòmic i energètic en temps de coronavirus, amb pautes per reduir el consum d’energia a casa i estalviar diners en les factures energètiques, facilitats per als autònoms i les pimes per fer front a les factures d’energia i mesures per garantir els subministraments bàsics a les persones vulnerables econòmicament. També s’ofereix assistència a persones amb risc de pobresa energètica, assessorament energètic per a comunitats de veïns i un servei d’assessorament energètic on line.  A més, hi ha informació sobre les instal·lacions fotovoltaiques i l’emergència climàtica. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats