Lleida
20/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Paeria ofereix allotjament als sense sostre que malvivien en un vestidor de la BordetaL'Ajuntament neteja part del solar on s'acumulava material tret dels contenidors


La Paeria va netejar ahir la finca de propietat municipal on al menys dues persones malvivien des de fa unes setmanes en un mòdul prefabricat, a prop del camp de futbol de la U.E. Bordeta. El solar té accés pel carrer Extremadura.

Paral·lelament a les obres de neteja del terreny, tècnics dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Lleida van localitzar ahir al matí les dues persones sense sostre a les que se'ls va instar a desplaçar-se a les dependències municipals a la Bordeta. Allà, es mantindrà una entrevista entre les dues parts i, si es comprova que els dos ciutadans no disposen de més alternatives, la Paeria els oferirà un allotjament d'urgència.

D'aquesta manera, l'actual govern municipal continua amb la filosofia de no deixar ningú al carrer quan es produeixen situacions de desallotjaments o desnonaments de persones vulnerables.

Els voltants de la caseta prefabricada, que fa anys s'utilitzava com vestuari, estaven plens de residus i escombraries, com bicicletes i diversos carrets de bebè que s'utilitzaven per recollir materials dels contenidors d'escombraries, una tasca que sovint realitzaven a la nit, algunes vegades acompanyats per una dona. Els sense sostre també feien foc per protegir-se del fred i fins i tot tenien una barbacoa.

El solar té entrada pel carrer Extremadura, i és una zona que ha provocat les queixes de molts dels veïns perquè està plena de males herbes i perquè molts habitants la utilitzen perquè els seus gossos facin les seves necessitats, sense que molts recullin les deposicions canines.

La presidenta de l'Associació de Veïns de la Bordeta, Mari Carmen Guerrero, va assegurar que des de fa un any ja es va detectar la presència d'una de les persones en el solar del carrer Extremadura i va afegir que va posar la situació en coneixement de la Guàrdia Urbana per la mala condició en què vivia. Guerrero va afegir que no li consta que cap de les persones que vivien al mòdul prefabricat hagi causat cap problema al veïnat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats