Lleida
8/13° C (pluja)
97% 26 km/h


La Paeria ordena que s'enderroquin quatre edificis en ruïna del Casc AnticEstan situats al carrer Companyia i també tirarà altre de la seva propietat


La Paeria proposarà executar subsidiàriament, de manera conjunta, l'enderroc dels immobles dels números 16 a 22 del carrer Companyia del Centre Històric, declarats en ruïna econòmica i tècnica.

L'Ajuntament de Lleida també afegirà l'enderrocament del número 24 del mateix vial, que ja és propietat del consistori lleidatà. Els números 16, 20 i 22 són d'un únic propietari i el 18, d'una entitat bancària.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, va destacar que "es tracta de l'opció més ràpida i econòmica per a tots els propietaris i permetrà, d'una banda, garantir la seguretat de les persones i els béns amb l'enderroc d'edificis en molt mal estat i, de l'altra, esponjar aquest sector de al Centre Històric ple de carrers estrets i amb edificis en condicions pèssimes ". "Un cop realitzada aquesta operació, quedarà un solar d'uns 500m² aproximadament", va afegir el responsable d'Urbanisme.

Segons Postius, "enderrocar els immobles en mal estat és una de les actuacions necessàries per recuperar, a poc a poc, el Centre Històric i poder planificar, conjuntament amb els veïns i les veïnes, les entitats i els comerços, les futures actuacions a realitzar en al barri.

La Paeria també ha declarat en estat de ruïna edificis i locals dels números 51, 53 i 57 de l'avinguda de les Garrigues.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats