Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Paeria perllongarà la xarxa d’aigua potable per abastir una vintena de masies de la partida de GrealóS’instal·larà una nova canonada de 560 metres de longitud, amb una inversió de 75.769 euros


L’Ajuntament de Lleida durà a terme les obres de perllongament de la xarxa d’aigua potable a l’Horta, per tal d’abastir els veïns que tenen els seus domicilis en dos camins de la partida de Grealó, que fins ara no disposen de subministrament. Les obres, que aniran a càrrec de l’empresa concessionària Aigües de Lleida, permetran que el servei arribi a 20 noves cases, mitjançant la instal·lació d’una canonada d’aigua potable de 560 metres de longitud.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, i el regidor de l’Horta, Joan Ramon Castro, han destacat la importància de garantir els serveis bàsics als veïns de l’Horta. “L’Ajuntament fa un esforç important perquè tots els veïns de Lleida, independentment d’on visquin, puguin tenir accés a un subministrament tan bàsic com és l’aigua potable. Actuacions com aquesta mostren que l’Horta és una prioritat per aquest govern”, ha assenyalat Postius.

Per executar les obres, cal tancar primer el procés d'expropiació dels terrenys afectats per la servitud de pas de la canonada, uns 172 m² al llarg del camí veïnal (de propietat particular), per on transcorrerà la conducció. També es farà una ocupació temporal de 360 m² mentre durin les obres. L'expedient d'expropiació es troba pendent d'aprovació inicial de la relació de béns i drets afectats per part de la Junta de Govern Local.

La previsió és poder iniciar les obres, que compten amb un pressupost de 75.768,79 euros, al mes de setembre, un cop conclosos aquests tràmits.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats