Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Paeria presentarà al setembre el nou pla per construir l'estació d'autobusosAsseguren que "el Pla de l'Estació és una prioritat a nivell de govern"


La Paeria vol avançar amb la construcció de la nova estació d'autobusos de la ciutat amb la revisió del projecte i asseguren que "el Pla de l'Estació és una prioritat a nivell de govern".

L'alcalde Miquel Pueyo, juntament amb el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, es va reunir ahir amb el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, per tractar les qüestions que afecten la ciutat en aquests dos àmbits , com ara l'estació d'autobusos i l'aeroport Lleida-Alguaire. En aquest sentit, Postius va explicar que "la implantació de la nova estació té a veure amb la resolució del que ha de ser el Pla de l'Estació". A més, cal destacar que els plantejaments urbanístics "es van fer en els anys 2004-2005" i la "realitat econòmica i urbanística ha canviat", de manera que s'hauran de fer "adaptacions i canvis", va destacar el regidor d'Urbanisme.

Tot i això, Postius ha assenyalat que els tècnics ja estan treballant en el diagnòstic del projecte per presentar al setembre un calendari de treball, ja que la concessió de l'actual estació d'autobusos finalitza d'aquí a un any i mig. En aquest sentit, la Paeria d'encomanar un estudi tècnic de l'estació actual "per veure el marge de maniobra" que tenen.

D'altra banda, l'acalde ha apuntat que el consistori assumirà "les seves responsabilitats" amb l'aeroport Lleida-Alguaire perquè el conveni està obsolet. "Sopesaremos quin és el grau d'incompliment produït i analitzarem que hem de fer", va assegurar Pueyo, que va criticar que quan es va inaugurar "la Paeria i el seu alcalde semblava que li prenia amb interès i en aquests últims anys és com si hagués renunciat als seus responsabilitats ". Gavín, per la seva banda, va destacar la "col·laboració lleial i institucional" que permetrà tirar endavant els projectes i va anunciar que "aviat s'adjudicaran les obres del nou accés a l'Escola Alba".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats