Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/h


La Paeria promou unes festes de Nadal amb QualitatL’objectiu és afavorir unes celebracions atractives, saludables i de més qualitat per a tothom


L’Ajuntament de Lleida promou una nova campanya per aquestes festes de Nadal i, especialment, per la nit de Cap d’any, per afavorir unes festes i celebracions atractives, saludables i de més qualitat per a tothom. Un any més, la campanya s’obre al conjunt de les festes de Nadal ja que durant tres setmanes se succeeixen diverses celebracions. Amb el lema “Festes de Nadal amb Qualitat ” es pretén sensibilitzar la població perquè gaudeixi de manera cívica i segura dels moments de lleure i oci. Es posa especial atenció en la nit de Cap d’any, festa que es comparteix per la gran majoria de la ciutadania i on l’espai públic esdevé un entorn festiu i de diversió on cal garantir una bona convivència i civisme entre totes i tots.

El cartell que es presenta en aquesta edició té una terminologia de sensibilització i conscienciació que convida a gaudir de les festes, però d’una manera cívica, respectuosa, amb l´ús del transport públic, amb igualtat, respectant els propis límits i amb zero riscos. I també a la diversió, el bon rotllo, la bona música i la tolerància. En definitiva, viure unes festes amb família i amistats amb qualitat.

 

Locals d'oci nocturn

Com cada any, es compta amb la col·laboració de 21 locals d’oci nocturn de la ciutat que s’han adherit amb la campanya amb el compliment d’uns criteris de qualitat Nits Q Lleida. Aquests criteris van des d’assegurar el compliment de la normativa respecte a la dispensació responsable d’alcohol i no realitzar promocions encobertes d’alcohol, a vetllar per mantenir un entorn segur dins el propi local i per aconseguir espais d’oci inclusius i lliures de conductes sexistes. Els joves que acudeixin a aquests locals rebran amb el cotilló el “Kit dels sentits”, amb material informatiu sobre prevenció de substàncies, una regleta d’alcoholèmia, el protocol de prevenció i actuació davant agressions sexistes, sobre transport públic o informació de l’entitat Antisida amb un preservatiu.

Els locals que participen en la campanya “Festes de Nadal amb Qualitat” són: Les Paul, Boite, Cotton, Trivial, Zappa, EPAP, La Casa de la Bomba, Cal Teo, Jimbo & Rombos, La Faràndula, Legend, Traganits Music Club, Cafè del Teatre, Billion, Comèdia, Tucuman, La Nuit Boulevard, Baba Room, Xtras, Sala Manolita i Maracas. Aquests locals han signat un document d’adhesió que els compromet a seguir els criteris de qualitat Nits Q Lleida.

 

Suport a la campanya

La campanya es desenvolupa amb l’Associació Antisida de Lleida i amb els locals d’oci adherits. Compta amb la col·laboració de la Subdirecció general de drogodependències de la Generalitat i la Diputació de Lleida. Igualment, les entitats veïnals de la ciutat i la Federació d’hoteleria de Lleida, col·laboradores actives en el programa Nits Q, donen suport a la campanya.

 

Nits Q Lleida

La campanya “Festes de Nadal amb Qualitat ” és una acció més del Programa Nits Q Lleida, que es duu a terme des de fa 6 anys i que pretén millorar la qualitat i la imatge de l’oci nocturn a Lleida. La Plataforma Nits Q Lleida treballa per crear un espai de diàleg participatiu entre els agents implicats en l’oci nocturn per debatre els aspectes més rellevats del món de l’oci i donar-hi resposta.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats