Lleida
20/39° C (sol)
97% 26 km/h


La PAH acusa un banc de coartar les seves ''protestes pacífiques''Demà se celebra el judici contra un membre de la plataforma pel delicte de fixació de cartells en una sucursal de Lleida


Els moviments socials de Lleida van donar ahir el seu suport a la protesta que va protagonitzar la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) davant la seu d'Ibercaja. Una quarantena de persones representants de les entitats es van solidaritzar amb la PAH. La manifestació va voler denunciar la situació de "setge" que està vivint l'organització per part de l'entitat bancària, que repetidament ha denunciat totes i cadascuna de les accions reivindicatives de la PAH, coartant el seu "dret de protestar de forma pacífica".

Concretament, avui se celebra el judici a un dels membres de la PAH, que "ha estat assenyalat tant per membres d'Ibercaja com per una persona infiltrada en l'organització de la plataforma, que ha ofert dades de l'inculpat en la denúncia" segons va explicar el portaveu dels moviments socials, Javier López. Mercè Jordana, advocada que treballa en ocasions amb la PAH, va explicar que "Ibercaja està flexibilitzant el dret penal per assetjar les actuacions de l'organització, que persegueixen visibilitzar les accions de l'entitat per reivindicar les condicions d'un habitatge digne" i va afegir que "s'han negat a dur a terme negociacions i a conèixer les situacions dels afectats".

Ibercaja ha denunciat reiteradament els actes de la PAH, des de delictes lleus com encartellar les sucursals fins a judicis penals per ocupar la seu domiciliària de l'entitat en un escrache.

D'aquesta manera, 25 entitats socials de Lleida s'han sumat a el manifest de la PAH oferint el seu suport per reivindicar els seus drets com a organització en la seva "lluita" contra Ibercaja.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats