Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Panera i Animac, col·laboradors de la Setmana de la Comunicació de la UdLDel 20 al 23 d’abril tindrà lloc la 17a edició d’aquest esdeveniment, que porta per títol “Llums, càmera, realitat!” i que es farà virtualment


El Centre d’Art La Panera i Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Lleida, són col·laboradors una edició més de la Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL). Aquest esdeveniment arriba a la 17a edició, amb el títol “Llums, Càmeres, Realitat!”, i la seva principal novetat és que es realitzarà de manera virtual, a través de la plataforma Twitch. La Panera i Animac donen suport a aquesta cita amb la seva experiència i trajectòria, valorada pels estudiants i la seva formació. El centre d’art promou la creació visual i artística i proposa la reflexió sobre les problemàtiques socials utilitzant les arts visuals. El centre ha mediat enguany perquè hi participi el director de cinema Isaki Lacuesta. La mostra de cinema, de prestigi internacional, fomenta l’art de l’animació i el talent d’artistes i utilitza aquest art com a instrument d’expressió personal. La col·laboració amb la Setmana ha portat a la ciutat professionals de renom com Mario Torrecillas, el 2018, o Guillermo García Carsí, el 2017.

Davant l’actual crisi pel coronavirus, la 17a Setmana de la Comunicació ha hagut d’afrontar el repte de tirar endavant aquesta cita de manera virtual i a través de noves plataformes. A més de poder-se seguir per Twitch, es penjaran els continguts i conferències a canal YouTube de la Setmana de la Comunicació i al seu blog, i es farà seguiment a les xarxes. La temàtica d’enguany és l’adaptació de fets reals a la ficció audiovisual i també d’altres formats, com l’animació o la novel·la gràfica. Entre altres convidats, hi haurà els cineastes Isaki Lacuesta i Lucía Alemany, l'escriptor i periodista Carles Porta i els autors de la novel·la gràfica Alfonso Zapico i Álvaro Ortiz.

Una altra de les novetats d’enguany és l’ús de la plataforma Ivoox. S’hi trobaran diversos programes podcast batejats com Setcomunica, amb comentaris, debats i opinions de l’alumnat sobre les conferències. Consultar aquí més novetats i el programa

La Setmana de la Comunicació és una activitat organitzada pels alumnes de 3r del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, que s’encarreguen de la gestió, direcció, organització i comunicació. L’esdeveniment està organitzada pel Departament de Filologia Catalana i Comunicació, de la UdL, amb el Vicerectorat d’Activitats Culturals, el Vicerectorat d’Estudiantat, Postgrau i Formació, el Consell Social i la Facultat de Lletres.  

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats