Lleida
11 / 27° C (sol)
97% 26 km/h


La UAB obre un expedient a la lleidatana Teresa Freixes per contractes a la seva empresa familiarInvestiguen si hi ha "irregularitats" en les contractacions


La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha obert un expedient a la catedràtica lleidatana Teresa Freixes per contractacions del grup de recerca que dirigeix a la seva empresa familiar, la societat Institut Europeu de Dret.

El grup de recerca dirigit per la catedràtica de Dret Constitucional de la UAB, Teresa Freixes, segons va avançar ahir eldiario.es, va atorgar a l'Institut Europeu de Dret contractes derivats de la seva funció acadèmica. L'empresa, que ha estat administrada per la catedràtica i per la seva filla, va ser contractada en diferents ocasions pel grup de recerca de Freixes, que adjudica-car diners procedents de fons europeus. La UAB va obrir l'expedient, que es troba en fase informativa, el mes passat amb l'objectiu de recaptar tots els detalls sobre les execucions de pressupost del grup de recerca de Freixes per comprovar si apareixen "irregularitats" en les contractacions.

A més, segons detalla el digital, els indicis de possibles irregularitats en les contractacions de la catedràtica s'estenen a altres aspectes de la seva activitat acadèmica. En el grup de recerca de Freixes figura la seva pròpia filla, contractada al seu torn per la UAB com a professora associada. També altres tres germans de la catedràtica han col·laborat en els seus projectes.

La catedràtica Teresa Freixes, filla de qui va ser regidor de la Urbana de la Paeria Francesc Freixes, va cobrar un cert protagonisme en 2017, quan va ser elegida presidenta de Concòrdia Cívica, una mena de federació d'entitats espanyolistes pròximes a Societat Civil Catalana.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats