Lleida
16/26° C (pluja)
97% 26 km/h


La UdL capta 3,1 milions per a 27 projectes de recerca durant els pròxims tres anysTambé dobla els contractes de beques per a realitzar la tesi doctoral en passar dels sis actuals als 12 concedits


El Ministeri d'Economia, a través del Pla Nacional d'Investigació, ha donat llum verda a 27 projectes presentats per la UdL finançats amb 3,1 milions d'euros i que s'hauran de desenvolupar en els propers tres anys.

El Pla Nacional d'Investigació que concedeix el Ministeri d'Economia ha donat llum verda a 27 projectes de recerca presentats per la UdL que comportaran una inversió de 3.127.971 milions d'euros.

Des del vicerectorat de Recerca es destaca que durant l'últim trienni van aconseguir finançament 23 projectes mentre que ara han estat 27 les propostes acceptades. També ha crescut la xifra de recursos captada per la UdL en els últims tres anys ja que en 2016 va ser de 1,9 milions, el 2017 va ascendir a 2,1 i la concedida ara, que fa referència a 2018, se situa en els 3 , 1 milions d'euros.

En aquesta ocasió la UdL presentava 48 sol·licituds de projectes d'investigació, dels quals finalment s'han acceptat 27. La majoria d'aquestes propostes (24) fan referència a investigacions que estan orientades a qüestions concretes (Reptes) mentre que la resta s'emmarquen en l'àmbit de la investigació bàsica (Generació de Coneixement). La taxa d'èxit de les propostes concedides en relació a les quals es demanava finançament és del 56,25%, mentre que percentualment s'han concedit el 72,43% dels projectes pels quals s'havia sol·licitat finançament (en total ascendien a una quantia de 9.096.467 milions d'euros). En aquesta convocatòria, segons van apuntar fonts del vicerectorat, també s'han doblat els contractes de beques per a realitzar tesis doctorals.

Entre els projectes concedits en aquesta convocatòria, que es desenvoluparan durant el proper trienni, figuren investigacions relacionades amb els diversos camps de coneixement en què treballa la UdL. Entre d'altres departaments figuren projectes presentats pels àmbits de Producció Vegetal i Ciència Forestal, Ciències Mèdiques Bàsiques, Medicina Experimental, Medi Ambient i les cències del Sòl, Tecnologia dels Aliments, Ciència Animal, Geografia i Sociologia, Dret Públic, Pedagogia, Informàtica, Enginyeria Industrial i Història.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats