Lleida
-2 / 16° C (sol)
97% 26 km/h


La Universitat de Lleida aprova una normativa per afavorir una presència paritària als òrgans de govern i representacióEl document no té caràcter sancionador, sinó només informatiu i no exigeix el canvi immediat dels representants als diferents organismes de la UdL


El Consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha donat llum verda aquest dimarts a la Normativa per a la presència "equilibrada" de dones i homes als òrgans de govern i de representació i altres organismes de presa de decisions de la UdL. L'objectiu és que les persones de cada sexe que tinguin representació en els diferents òrgans de decisió o organismes de la UdL no superin el 60%, ni siguin inferiors al 40%, en cadascun dels casos.

El document fixa el compromís de la Universitat de Lleida de garantir la paritat als diferents òrgans (Claustre, Consell de govern, Consell social, consells de departament i juntes de centre, centres de recerca, equips de govern, i al Consell de l'estudiantat, entre altres) i afecta tots els col·lectius (personal docent i investigador, personal d'administració i serveis i estudiantat). Tot i això, la normativa no té caràcter sancionador, sinó només informatiu i no exigeix el canvi immediat dels òrgans de govern actualment constituïts.

Segons informa la UdL, el document aprovat té com a finalitat donar compliment a una de les mesures del 2n Pla d'igualtat de la UdL i incorpora bona part dels acords del 1r Pla d'Igualtat que ja havien recollit algunes normatives de la institució, com ara la del règim electoral i la de formació de comissions i de tribunals de selecció de personal.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats