Lleida
21/34° C (sol)
97% 26 km/h


La Zona Alta demana de nou a la Paeria que obri el trànsit entre Bisbe Ruano i Prat de la RibaTambé plantejaran a l'edil de Mobilitat que es recuperin les dues parades de bus i la de taxi


Recuperar les dues parades de bus i la de taxi que hi havia antany en Bisbe Ruano i facilitar el pas rodat entre aquest carrer i Prat de la Riba són les demandes que realitzarà la Associació de Comerciants de la Zona Alta al nou edil de Mobilitat, Joan Ramon Castro, quan es concreti la reunió que ja tenen aparaulada.

Així ho va explicar ahir a LA MAÑANA el vicepresident de l'entitat, Carles Fontova, que va explicar que l'antiga Paeria ja era coneixedora d'aquestes demandes encara que mai es van arribar a implementar. Com a màxim es va parlar de realitzar un estudi sobre aquestes peticions encara que no es va concretar res mes.

Ara, els comerciants de la Zona Alta reiteraran aquestes demandes al nou govern municipal. De fet Fontova va dir que ja s'ha realitzat una reunió amb la Regidora de Mercats, Marta Gispert, i que es van emplaçar a parlar d'aquesta qüestió pròximament amb el responsable de Mobilitat.

La ‘nova’ Ricard Viñes

La demanda dels comerciants de la Zona Alta no és nova. De fet arrenca poc després que s'inaugurés la Plaça Ricard Viñes dissenyada per l'arquitecta Benedetta Tagliabue. Abans de les obres el comerç d'aquesta zona es beneficiava del pas rodat entre Passeig de Ronda i Prat de la Riba que discorria per Bisbe Ruano i Ricard Viñes.

En fer per als vianants aquesta zona i tallar el trànsit amb cotxe entre aquesta plaça i Bisbe Ruano el comerç ha notat menys afluència de gent, va recordar Fontova. De fet actualment ja són nou els locals tancats en aquest carrer (tres ho han fet aquest mateix estiu) mentre que aquests últims mesos també ha tancat un altre establiment en Magí Morera i dos en Vallcalent.

“Abans passaven els busos i teníem parada de taxis”, es lamenta Fontova, que explica que les persones que acudeixen a la Zona Alta amb cotxe “també els costa més d'arribar”. Aquesta situació, doncs, “ens afecta perjudicialment”, apunta Fontova, que diferencia entre el Eix Comercial i la Zona Alta pel que a peatonalidad representa per la pròpia idiosincracia de totes dues zones.

Per aquesta raó, les demandes de l'entitat comercial passen per recuperar els serveis que havien tingut abans que es tallés el trànsit rodat per aquests dos carrers i per reobrir l'accés de Bisbe Ruano a Prat de la Riba. “Si tinguéssim servei de bus també seria més fàcil accedir a la Zona Alta”, afirmen des de l'entitat mentre esperen que ara les seves demandes no caiguin en sac trencat i es puguin implementar solucions al plantejat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats