Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'Ajuntament de Lleida treballa per oferir un programa alternatiu als infants del programa 'Vacances en Pau'Acorden iniciar una campanya de suport per reforçar el sistema sanitari dels camps per fer front al coronavirus


L'Ajuntament de Lleida treballarà amb les entitats Amics del Sàhara per donar una alternativa al programa 'Vacances en Pau' que permetia, cada estiu, que infants sahrauís gaudissin d'un temps d'oci amb famílies acollidores arreu de Catalunya i que, aquest any, el Front Polisario ha cancel·lat per la covid-19. Tècnics de la regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes han participat aquest dijous en la reunió de la Comissió executiva de la Coordinadora catalana d'Ajuntaments solidaris amb el Poble Sahrauí i s'ha acordat iniciar una campanya de suport per reforçar el sistema sanitari dels camps per poder lluitar contra el coronavirus.

En la mateixa reunió s'ha posat sobre la taula la preocupació de les famílies acollidores d'infants sahrauís pel benestar d'aquests nens i nenes que tots els estius tenien l'oportunitat de viatjar a Lleida i altres indrets de Catalunya i gaudir de les vacances. Per això, en la comissió d'avui s'ha començat a treballar per oferir activitats alternatives a aquests infants que puguin contribuir a satisfer les seves necessitats educatives, culturals, sanitàries, esportives i, alhora, a alleugerir el seu patiment.

Segons dades de l'ACNUR hi ha 70 milions de persones refugiades al món, que són més vulnerables davant l'amenaça de la covid-19.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats