Lleida
-2 / 7° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'alcalde de Lleida anima els lleidatans a fer-se seva la candidatura de la Seu Vella a Patrimoni MundialLa proposta es presentarà al desembre a la Generalitat amb la voluntat de fer-ho a la primavera a Madrid


La candidatura de la Seu Vella a Patrimoni Mundial de la Unesco s'obrirà als lleidatans amb l'objectiu que el projecte "avanci amb la complicitat de la ciutadania i reculli aquest sentiment col·lectiu i emocional". Així ho ha dit l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, després de prendre possessió com a president del Consorci del Turó de la Seu Vella. Larrosa ha destacat el treball fet fins ara, que centra el contingut en el conjunt monumental i els valors que s'hi associen, i considera que la clau per continuar sumant en el projecte és implicar la ciutadania perquè "visqui la candidatura com a pròpia". Al desembre es presentarà candidatura a la Generalitat amb la voluntat de fer-ho durant la primavera vinent a Madrid, al Consell estatal de Patrimoni, segons ha dit l'alcalde de Lleida.

Després de les reunions del consell general i del comitè executiu del Consorci del Turó de la Seu Vella, l'alcalde de Lleida ha explicat que els pròxims mesos es duran a terme accions de sensibilització per recollir aquest sentiment ciutadà en la candidatura. “Els lleidatans han de sentir que participen en aquest projecte col·lectiu", ha indicat Larrosa, en el qual la Paeria va de la mà amb la Generalitat per intentar aconseguir el reconeixement de la Unesco. L'alcalde ha agraït a la consellera de Cultura, Laura Borràs, la implicació en la candidatura i amb el Consorci del Turó, així com en altres projectes que s'estan desenvolupant a la ciutat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats