Lleida
8 / 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'àrea comercial de Torre Salses suposarà un impacte econòmic de 362 MEUR i uns 8 milions de visitants anualsL'Ajuntament de Lleida i la promotora signen el conveni per desenvolupar el vial Victor Torres i el sector SUR-42


L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha signat aquest dimarts amb representants d'Eurofund Parc Lleida, SL, el conveni per impulsar el vial Víctor Torres i desenvolupar urbanísticament el sector SUR-42 (Torre Salses), on aquesta promotora preveu instal·lar una gran àrea comercial de 60.000 metres quadrats. La societat aportarà 1,2 milions d'euros dels 2,6 milions en què està pressupostat el desdoblament i prolongació del vial que servirà d'accés a la futura zona comercial de mitjanes i grans superfícies. La implantació d'aquesta àrea comercial entre els barris de la Bordeta i Magraners suposarà un impacte econòmic de 362 milions d'euros i uns 8 milions de visitants anuals. Larrosa ha defensat la importància del projecte per Lleida i ha carregat contra alguns "personatges polítics" per "totes les "traves" que han posat per intentar impedir que acabés tirant endavant.

L'Ajuntament de Lleida i Eurofund Parc Lleida, SL, han rubricat el conveni per al desenvolupament urbanístic del sector del SUR-42 (Torre Salses), on aquesta promotora projecta la instal·lació d'una gran àrea comercial. Amb aquest acord, la societat es compromet, per una banda, a aportar 1,2 milions d'euros per al finançament de la prolongació del vial Víctor Torres, que connectarà el centre de la capital del Segrià amb la futura zona comercial però també amb la Bordeta i Magraners i amb l'Ll-11. El cost total de la prolongació i accés d'aquest vial s'estima en uns 2,6 milions d'euros.

D'altra banda, Eurofund Parc Lleida, SL, avançarà 200.000 euros per a la prolongació del carrer Francesc Bordalba (on hi ha l'entrada principal al cementiri) fins a Torre Salses, enllaç que suposarà una connexió directa amb l'N-240. A més, la promotora es compromet a participar amb 1,2 milions d'euros en la licitació per adquirir unes finques municipals properes, en el procediment obert i de pública concurrència que preveu obrir la Paeria, segons ha explicat l'alcalde de Lleida. D'aquesta manera, Eurofund Parc Lleida, SL, es compromet a aportar a la ciutat uns 2,4 milions d'euros, en el cas que acabi adquirint també les finques municipals.

El PDeCAT considera "inaudit que s'hagi signat el conveni "sense l'aval jurídic del secretari general"

El grup municipal del PDeCAT considera "inaudit" que s'hagi signat el conveni entre la Paeria i els promotors del futur complex comercial de Torre Salses "sense que hi hagi el pertinent aval jurídic per part del secretari general de la Paeria". La formació, juntament amb ERC-Avancem, la Crida-CUP i el Comú de Lleida, van demanar explícitament al secretari que elaborés aquest informe. En aquest sentit, Larrosa va dir que se'ls faria arribar aquest informe un cop s'hagués signat l'acord.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats