Lleida
7 / 19° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'Arnau rep 200 consultes virtuals cada any vinculades a la dermatologiaEl sistema digital permet evitar desplaçaments i escurçar el temps desde la primera visita


L'hospital Arnau de Vilanova de Lleida rep unes 200 consultes virtuals de dermatologia a l'any a través del sistema informàtic de l'ICS.

Lleida figura com a territori pioner en qüestió de consultes virtuals de dermatologia. "A partir de l'any 2004 aproximadament utilitzem aquest sistema", explica el cap del Servei de Dermatologia de l'Arnau, Josep Manuel Casanova. Agilitzar els tràmits i evitar que es desplacin pacients dels diferents punts de la demarcació figuren entre els objectius de les consultes virtuals el mètode del qual resideix en "adjuntar un historial i una fotografia per part del metge de capçalera", apunta Casanova.

Aquest sistema s'està utilitzant en municipis com Tàrrega i aquest any també es donarà a Balaguer. En aquest sentit, l'hospital lleidatà atén unes 22.300 consultes en dermatologia a l'any i Casanova destaca que els pacients més freqüents són les persones grans amb casos com el càncer cutani. "Es pot registrar un miler d'aquests anualment", especifica.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats