Lleida
-1 / 8° C (sol)
97% 26 km/h


L'assemblea de professors universitaris aprova per unanimitat fer vaga el 28 i 29 de novembreEls estudiants podrien sumar-se almenys al segon dia de mobilitzacions que coincideix amb l'aturada del sector de l'ensenyament


L'assemblea de professors universitaris ha aprovat per unanimitat fer vaga el 28 i 29 de novembre. En una trobada a l'edifici històric, amb representació de Personal Docent i Investigador (PDI), Personal d'Administració i Serveis (PAS) i estudiants de pràcticament totes les universitats públiques catalanes s'ha posat sobre la taula la necessitat de tirar endavant l'aturada com a protesta per la ''precarietat laboral'' que consideren que pateix el col·lectiu docent universitari però també per la ''mercantilització'' del sistema, i per tant, per defensar el model d'universitat pública. Segons els professors, l'aturada rep el suport dels estudiants que se sumen a la mobilització com a mínim el dia 29, coincidint amb la vaga al sector de l'ensenyament.

En declaracions a l'ACN, un dels membres de TransformemUB, Josep Casulleras, ha explicat que tots els col·lectius coincideixen que els sistema universitari s'està ''mercantilitzant'' de forma ''excessiva'' i posa d'exemple, les taxes ''abusives'' que paguen els estudiants, aspectes que afecten tots els col·lectius que conformen la universitat. Per això, aposten per fer aquesta jornada de vaga.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats