Lleida
2/8° C (núvols)
97% 26 km/h


L'EMU preveu refinançar l'any 2020 el deute acumulat de 63 milionsL'entitat municipal paga uns 1,5 milions d'euros anuals pels interessos bancaris


L'EMU preveu refinançar l'any 2020 el deute acumulat en els últims anys amb les entitats financeres, que s'eleva a uns 63 milions d'euros, per assegurar la viabilitat de l'entitat.

L'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) va transmetre ahir el pressupost de l'any 2020 als membres del consell d'administració de l'ens municipal, on es preveu el refinançament del deute acumulat en els últims anys, que s'eleva a uns 63 milions d'euros.

El tinent d'alcalde i president de l'EMU, Sergi Talamonte, va comentar que "el refinançament del deute actual, que s'ha de pagar en menys de nou anys, permetrà assegurar la viabilitat de l'EMU a llarg termini i dur a terme les actuals polítiques d'habitatge social i la gestió urbanística de la Paeria, a més de l'execució del Pla de l'Estació".

Talamonte va afirmar que la càrrega financera acumulada va arribar als 70 milions d'euros i que en els últims deu anys només s'han pagat interessos, a raó d'1,5 milions anuals. La major part del deute correspon a les obres efectuades pel Pla de l'Estació, el soterrament de les vies de tren i el Pont de Príncep de Viana per encàrrec de la Paeria.

Per sufragar el deute, Talamonte va anunciar que "sondejarem el mercat financer per aconseguir refinançar els interessos, allargar els terminis dels pagaments i diversificar el risc financer entre diferents entitats bancàries". En aquest sentit, va lamentar que alguns crèdits signats tenen uns interessos que superen el 3%.

El consell d'administració de l'EMU es reunirà dilluns que ve per, presumiblement, aprovar els comptes de l'any 2020. Entre les partides incloses, destaca la transferència anual de la Paeria de 3,5 milions d'euros i la previsió de vendre solars de propietat municipal per un valor de 1,2 milions d'euros.

D'altra banda, l'EMU ha contractat una empresa perquè realitzi un estudi dels comptes de l'entitat de l'any 2018 per determinar si es poden aprovar o hauran de reformular-se.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats