Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h


L'EOI celebra el 30 aniversari de la caiguda del mur de BerlínEls alumnes han dissenyat i elaborat uns mòduls amb pintades i missatges reivindicatius que simulen les imatges del mur


L'Escola Oficial d’Idiomes (EOI) va celebrar ahir els 30 anys de la caiguda del mur, el 9 de novembre de 1989. Per a aquest acte commemoratiu, els alumnes han dissenyat i elaborat uns mòduls amb pintades i missatges reivindicatius que simulen les imatges del mur de Berlín per a, posteriorment, construir amb ells un mur que divideix en dos el vestíbul del centre, per a fer un símil amb el que es va viure a Alemania. Així, aquesta estructura en forma d'exposició històrica, pot veure's a l'entrada de l’EOI des del 25 d'octubre. En el mosaic de mòduls realitzats pels diferents grups que han col·laborat, poden llegir-se missatges de pau i llibertat en alemany, complementades amb dissenys propis dels estudiants que han participat.

Aquesta activitat, que ha estat promoguda pel Departament d’Alemany de la EOI, va estar complementada ahir per una conferència anomenada “Berlín i un mur que calç no oblidar” a càrrec del catedràtic i cap del departament, Joan Ramon Zaballos. Al llarg d'aquesta conferència s'han mostrat també imatges d'arxiu del conferenciant, així com objectes cedits de l'època com a trossos del mur, roba militar i uns altres souvenirs relacionats amb el mur de Berlín, que donaven suport a la xerrada com a testimoni d'una època en la qual la capital d'Alemania va estar dividida i tot el que això va comportar, a nivell social i de desenvolupament, per a la ciutadania. 

L'objectiu de la proposta és mostrar als més joves i a la resta d'estudiants aquesta situació històrica que, sovint, els és desconeguda per a alguns. El lema crida a la memòria i al record dels fets perquè aquests no es tornin a repetir.

D'altra banda, el Departament d’Alemany celebrarà avui a la seva sala d'actes, el desè aniversari del Oktober Fest de la EOI, on cada any s'organitza una festa amb cançons i un sopar amb productes alemanys que, en aquest aniversari, comptarà amb diverses sorpreses per als participants.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats