Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Les empreses del Parc Científic de Lleida tenen un dèficit de 170 programadorsLa xifra s'ha posat de manifest en una jornada que busca fomentar les vocacions tecnològiques entre els estudiants de Secundària


Les empreses tecnològiques del Parc Científic de Lleida tenen actualment un dèficit de 170 programadors. La xifra s'ha posat de manifest en una jornada que busca fomentar les vocacions tecnològiques entre els estudiants de Secundària. Un dels principals incentius, per tant, és que els perfils professionals tecnològics són dels més demanats pel mercat laboral i "tenen feina assegurada", segons ha remarcat l'organitzador de la jornada i coordinador dels laboratoris TIC del Parc, Andreu Ibáñez.

Durant tot el matí s'han programat xarrades sobre les possibilitats que ofereix el núvol, els assistents personals, la realitat virtual o l'Internet de les coses. També s'ha dedicat una sessió a l'empoderament de les dones en el món de la tecnologia, on continuen sent minoria. Com a exemple, dels 130 inscrits a la jornada d'aquest dissabte les noies no arribaven al 10%. A la tarda els assistents aprendran a programar les seves pròpies aplicacions de Google.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats