Lleida
19/28° C (pluja)
97% 26 km/h


Les escombraries envolten el búnquer de la Guerra Civil de la BordetaLa Paeria es va comprometre fa 4 anys a protegir els vestigis


El niu de metralladores que va ser localitzat a la Bordeta fa dos anys roman totalment abandonat i, en l'actualitat, envoltat d'enderrocs i escombraries.

L'abril de 2016 el ple de la Paeria va aprovar per unanimitat la protecció i conservació dels vestigis de la Guerra Civil com a nius de metralladores, refugis o uns altres. Passats 4 anys, l'Ajuntament té totalment abandonats la major part dels elements censats. Un d'ells és el niu de metralladores de la Bordeta, localitzat fortuïtament fa dos anys en una finca entre la Variant Sud i la carretera d'Artesa de Lleida. El búnquer està semiocult entre la frondosa vegetació, una circumstància que sens dubte ha permès que encara es pugui recuperar (només li falta el sostre). Des de fa anys, les finques dels voltants (que ara pertanyen a una entitat bancària) estan abandonades i molta gent les utilitza com a escombriaire. També s'ha convertit en un refugi de persones sense llar.

En els últims mesos, la zona s'ha convertit en un abocador de tota mena de residus: enderrocs, plàstics, mobles i joguines velles i uns altres. De moment, la Paeria no té intenció de complir la moció que va aprovar fa quatre anys en el ple.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats